13.11.16

Τα σκοτεινά μυστικά του επαγγελματία κερδοσκόπου Τζορτζ Σόρος...

Τα σκοτεινά μυστικά του επαγγελματία κερδοσκόπου Τζορτζ Σόρος
Ο βαθύπλουτος ουγγρο-αμερικανός επενδυτής είναι ένας από τους πλέον αμφιλεγόμενους και πανίσχυρους κροίσους του κόσμου, ένας μεγάλος παίκτης του παγκόσμιου χρηματοπιστωτικού συστήματος που κάποιοι λατρεύουν και άλλοι τρέμουν.

Ο Σόρος ήταν...
αυτός που χρηματοδότησε την ειρηνική μετάβαση από τον κομμουνισμό στον καπιταλισμό κατά την κατάρρευση του Ανατολικού Μπλοκ σε αρκετές πρώην λαϊκές δημοκρατίες της Ευρώπης, μια κίνηση που θα του εξασφάλιζε το καθεστώς του ήρωα. Για άλλους βέβαια η ίδια ακριβώς κίνηση θα τον μετέτρεπε σε αφεντικό του νέου κόσμου που ξεπήδησε από τις στάχτες του κομμουνισμού αλλά και μεγάλο μπαμπούλα του καπιταλισμού, εκβιάζοντας τώρα τη Δύση με αθρόα χρηματοδότηση ακροαριστερών κοινωνικών ομάδων!

Το γεράκι της επενδυτικής έχει απασχολήσει τον πλανήτη επί μακρόν και προσφάτως συνδέθηκε με την προεκλογική εκστρατεία της Κλίντον, όχι όμως αποκλειστικά ως χρυσός χορηγός της Χίλαρι. Όπως μάθαμε μέσω των αποκαλύψεων των Wikileaks, ο Σόρος κατέχει τα ηλεκτρονικά εκλογικά μηχανήματα σε 16 αμερικανικές πολιτείες, τα οποία χρησιμοποιήθηκαν στις πρόσφατες προεδρικές εκλογές.

Το χακάρισμα των e-mails του που διέρρευσαν πρόσφατα φανέρωσαν τη νέα λυσσαλέα του μάχη με τις μεγάλες δυνάμεις της Ευρώπης ώστε να πυροδοτήσει μια (νέα;) προσφυγική κρίση (κανείς δεν ξέρει τη φύση ή την έκτασή της), και είναι σίγουρο πως όσο οι αποκαλύψεις συνεχίζονται, θα μάθουμε πολλά ανατριχιαστικά ακόμα.

Για την ώρα, αυτά που ξέρουμε ήδη για τον Τζορτζ Σόρος είναι παραπάνω από αρκετά για να τον στέψουν στο βάθρο του παρασκηνίου ως μέγας γκουρού της διαπλοκής…

Κερδοσκοπία κατά της βρετανικής λίρας


Απλά απλά, οι κερδοσκοπικές κινήσεις του Σόρος σε βάρος της στερλίνας πέταξαν το αγγλικό νόμισμα έξω από το Ευρωπαϊκό Νομισματικό Σύστημα! Ήταν το 1992 όταν η Ευρώπη βρέθηκε σε άλλη μια ύφεση και η Αγγλία χτυπήθηκε αλύπητα. Η βρετανική κυβέρνηση έχει δύο λύσεις μπροστά της, είτε να αυξήσει τα επιτόκια δανεισμού είτε να υποτιμήσει το νόμισμά της. Ο υπουργός Οικονομικών αποφασίζει όμως να μην κάνει τίποτα.

Την αναποφασιστικότητα αυτή εκμεταλλεύτηκε ο Σόρος μέσα από τον γνωστό κερδοσκοπικό μηχανισμό του: τον δανεισμό σε υπερτιμημένο νόμισμα (όπως η στερλίνα το 1992), τη μετατροπή του σε υποτιμημένα νομίσματα (το μάρκο και το φράγκο τη χρονιά εκείνη) και κατόπιν την επαναγορά του αρχικού νομίσματος, όταν αυτό πέσει αρκετά, ώστε να αποπληρωθεί το δάνειο.

Διαβάστε ολόκληρο το κείμενο, ΕΔΩ...

πηγη newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: