28.11.16

Ένας νεκρός και τεράστιες καταστροφές από την κακοκαιρία...

Έναν νεκρό άφησαν πίσω τους οι καταρρακτώδεις βροχές που έπληξαν τη Ζάκυνθο τα τελευταία 24ωρα. Νεκρός εντοπίστηκε και...
ανασύρθηκε ο Ζ. Γ. 32 ετών, από πυροσβεστικούς υπαλλήλους, στην περιοχή Βανάτο, ο οποίος αγνοείτο από τις πρώτες πρωινές ώρες της Κυριακής.

Σύμφωνα με την πυροσβεστική, η σορός του εντοπίστηκε τρία χιλιόμετρα μακριά από το όχημα του το οποίο οι αρχές το είχαν εντοπίσει σε πλημμυρισμένο χαντάκι της περιοχής.

Η κακοκαιρία που βρίσκεται σε εξέλιξη αναμένεται να συνεχιστεί σε ολόκληρη τη χώρα τουλάχιστον έως και την Τετάρτη.

Κύριο χαρακτηριστικό του καιρού αναμένεται να είναι η ραγδαία πτώση της θερμοκρασίας, ενώ δεν θα λείψουν οι καταιγίδες και τα χιόνια, ακόμα και στα ορεινά της Αττικής. 

Εικόνες καταστροφής στη Ζάκυνθο

Το νησί του Ιονίου αντιμετωπίζει σημαντικά προβλήματα καθώς οι ζημιές από τις καταρρακτώδεις βροχές που το έπληξαν από το βράδυ του Σαββάτου είναι μεγάλες. 

Στο νησί της Ζακύνθου η πυροσβεστική έχει δεχθεί 80 κλήσεις, ενώ πραγματοποίησε 16 απομακρύνσεις ατόμων από οχήματα και κατοικίες. 

Άμεσα συγκροτήθηκαν 13 συνεργεία με 26 πυροσβεστικούς υπαλλήλους, ενώ οι δυνάμεις ενισχύθηκαν με δύο πυροσβεστικά οχήματα, επτά φορητές αντλίες και δύο διασωστικές λέμβους με πέντε πυροσβεστικούς υπαλλήλους, από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας.

Επίσης, έκλεισε η επαρχιακή οδός Ζακύνθου - Κερίου στο ύψος των Αμπελοκήπων, ενώ κατολισθήσεις έγιναν στο Βασιλικό και το Γερακαρίο. Αγροτικές καλλιέργειες καταστράφηκαν στο χωριό Κυψέλη.

Εξάλλου, κλειστά θα παραμείνουν σήμερα Δευτέρα τα σχολεία της Ζακύνθου με απόφαση του Αντιπεριφερειάρχη Λευτέρη Νιοτόπουλου λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων.

Επίσης, σύμφωνα με ανακοίνωση της Περιφερειακής Ενότητας Ζακύνθου, παρακαλούνται όλοι οι κάτοικοι του νησιού να μην μετακινούνται άσκοπα, ιδιαίτερα στις περιοχές που αντιμετωπίζουν σοβαρό πρόβλημα.

Το πρωί της Δευτέρας θα γίνει έκτακτη σύσκεψη στο κτίριο της Περιφερειακής Ενότητας Ζακύνθου, παρουσία του Περιφερειάρχη Θεόδωρου Γαλιατσάτου που θα έρθει εκτάκτως στο νησί για τα προβλήματα που δημιούργησε η σημερινή κακοκαιρία.

Δύσκολές στιγμές για τους κατοίκους του χωριού Αμπελόκηποι

Δύσκολες ώρες πέρασαν οι κάτοικοι στον οικισμό των Αμπελοκήπων καθώς η στάθμη του νερού ανέβηκε σε πολύ υψηλό επίπεδο, με αποτέλεσμα να κλείσει, μετά από απόφαση της τροχαίας Ζακύνθου και της περιφερειακής ενότητας, η εθνική οδός Ζακύνθου - Κερίου στο ύψος των Αμπελοκήπων, ενώ πλημμύρισαν οικίες και καταστήματα.

Στο χωριό η πυροσβεστική υπηρεσία αναγκάστηκε να απεγκλωβίσει οικογένεια ημεδαπών ενώ πραγματοποίησε δεκάδες αντλήσεις υδάτων σε σπίτια και καταστήματα.

Προβλήματα και στην Αττική

Αρκετά προβλήματα έχουν προκαλέσει στην Αττική οι κακές καιρικές συνθήκες. 

Η Πυροσβεστική δέχθηκε 390 κλήσεις ενώ πραγματοποίησε τέσσερις απομακρύνσεις ατόμων από οχήματα. 

Άμεσα συγκροτήθηκαν 35 συνεργεία με 70 πυροσβεστικούς υπαλλήλους.

Παράλληλα, πολλοί δρόμοι της Αττικής μετατράπηκαν σε ποτάμια, ενώ ακινητοποιήθηκαν δεκάδες οχήματα...

Δεν υπάρχουν σχόλια: