2.11.16

Το ΣτΕ ανέβαλε για την 1η Φλεβάρη 2017 την συζήτηση για τον ΤΑΡ...

Για άλλη μια φορά αναβλήθηκε η συζήτηση στο Ε’ Τμήμα του ΣτΕ των αιτήσεων ακύρωσης της απόφασης έγκρισης των Περιβαλλοντικών Όρων του έργου κατασκευής του...
αγωγού φυσικού αερίου ΤΑΡ, λόγω της μη κατάθεσης εισήγησης από τον εισηγητή του Σώματος.

Όπως γνωστοποίησε, μιλώντας στο «Κόκκινο Καβάλας», ο δικηγόρος Χρυσόστομος Βελάκης, η αναβολή ζητήθηκε από τον εισηγητή και η υπόθεση θα συζητηθεί την 1η Φλεβάρη 2017, επειδή δεν ήταν έτοιμος να καταθέσει έκθεση απόψεών του επί των αιτήσεων ακύρωσης.

Υπενθυμίζεται ότι πριν έναν χρόνο, η υπόθεση αναβλήθηκε για τον Μάη, ώστε να εξεταστεί από ανώτερο Σώμα δικαστών (7μελούς αντί 5μελούς σύνθεσης), λόγω της σπουδαιότητας της υπόθεσης, ενώ τον Μάη αναβλήθηκε πάλι, λόγω της αποχής των δικηγόρων.

Όμως, επειδή ήδη έχει περάσει αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημα, δεν μπορεί να σταθεί η αιτιολογία της νέας αναβολής, ο κ. Βελάκης εξέφρασε την εκτίμηση ότι το ΣτΕ, ύστερα από την απόφαση για τις τηλεοπτικές άδειες, δεν θα ήθελε να εκδώσει άλλη μια απόφαση που πιθανώς να επέφερε νέες αντιδράσεις από την Κυβέρνηση.

Συγκεκριμένα, ο κ. Βελάκης σημείωσε ότι «επειδή η υπόθεση δεν έχει αμιγώς νομικό ενδιαφέρον, αλλά σχετίζεται και με πολιτική θεώρηση των πραγμάτων, αφού αφορά τον ΤΑΡ, κι ως εκ τούτου, ύστερα από την απόφαση του ΣτΕ για τις τηλεοπτικές άδειες, και τις συνέπειες και τους τριγμούς που επέφερε αυτή η απόφαση περί αντισυνταγματικότητας, ενδεχομένως το ΣτΕ δεν θα ήθελε σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα για λόγους “πολιτικής” να θίξει και το θέμα του ΤΑΡ».

Επίσης, ο κ. Βελάκης δήλωσε ότι θα κατατεθεί έγγραφο στον πρόεδρο του ΣτΕ, στο οποίο θα γίνονται αναφορές στις αναβολές και στη δικονομική πορεία της υπόθεσης, και με το οποίο θα ζητείται να μην υπάρξει άλλη αναβολή, «επειδή η εταιρεία του ΤΑΡ προβαίνει σε ενέργειες που προσβάλλουν δικαιώματα αγροτών και λοιπών θιγομένων κι αυτό δεν μπορεί να συνεχίζεται πριν την εκδίκαση της υπόθεσης

Ο κ. Βελάκης απέρριψε την ιδέα κατάθεσης ασφαλιστικών μέτρων, θεωρώντας ότι δεν συμφέρει στην εξέλιξη της υπόθεσης. Ωστόσο, αν η εταιρεία συνεχίσει τις εργασίες της, πιθανώς να ζητηθούν πρόσθετα νομικά μέτρα από το ΣτΕ.

Σημειώνεται ότι στο ΣτΕ έχουν προσφύγει οι Δήμοι Καβάλας, Δοξάτου, Σερρών και Εμμανουήλ Παππά, και ο Αγροτικός Σύλλογος Δήμου Καβάλας...


left.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια: