4.10.16

''Διαψεύδονται όσοι προεξοφλούν κατάρρευση εσόδων και ενεργοποίηση του κόφτη''...

Τσίπρας: Διαψεύδονται όσοι προεξοφλούν κατάρρευση εσόδων και ενεργοποίηση του κόφτηδήλωσε ο Α.Τσίπρας...

«Τώρα θα πρέπει να αντλήσουν λάσπη και να κατασκευάσουν κινδυνολογία από αλλού. Θα πρέπει να τους ευχηθούμε έμπνευση και δημιουργικότητα στην διαχείριση των πολιτικών τους αδιεξόδων» είπε ο πρωθυπουργός μετά τη διαπίστωση της αύξησης των εσόδων.

Μετά την...

ανακοίνωση των στοιχείων ότι τα δημόσια έσοδα τον Σεπτέμβριο ήταν αυξημένα λόγω της δέυτερης δόσης του φόρου εισοδήματος και της πρώτης δόσης για την πληρωμή του ΕΝΦΙΑ, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας βρήκε αφορμή να ξεδιπλώσει το δικό του... success story.

«Είναι προφανές ότι, όλοι αυτοί που από τον Ιούλιο και τον Αύγουστο προεξοφλούν την κατάρρευση των Δημοσίων Εσόδων και πανηγυρίζουν γι’ αυτό, τώρα διαψεύδονται. Η είδηση της υπέρβασης των φορολογικών εσόδων κατά 812 εκατομμύρια ευρώ από τον στόχο για τον Σεπτέμβριο και κατά 1.4 δισ. για το εννεάμηνο, είναι μια είδηση που διαψεύδει τις προσδοκίες τους» υπογράμμισε ο κ. Τσίπρας κατά τη διάρκεια κυβερνητικής σύσκεψης για την οικονομία η οποία πραγματοποιήθηκε νωρίτερα στο Μαξίμου.

«Είναι μια είδηση» συνέχισε ο κ. Τσίπρας αναφερόμενος στην υπέρβαση των φορολογικών εσόδων «που θα απογοητεύσει οικτρά όσους προσεύχονται καθημερινώς για την ενεργοποίηση του «κόφτη» και επενδύουν τα ρέστα τους στην αποτυχία της διαπραγμάτευσης, ελλείψει στοιχειώδους, δικού τους, πολιτικού σχεδίου».

«Τώρα θα πρέπει να αντλήσουν λάσπη και να κατασκευάσουν κινδυνολογία από αλλού.
Θα πρέπει να τους ευχηθούμε έμπνευση και δημιουργικότητα στην διαχείριση των πολιτικών τους αδιεξόδων» έκλεισε την τοποθέτησή του ο πρωθυπουργός.

Στη σύσκεψη για την οικονομική πολιτική της κυβέρνησης συμμετείχαν ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Γιάννης Δραγασάκης, ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος, οι αναπληρωτές υπουργοί Οικονομικών, Τρύφων Αλεξιάδης και Γιώργος Χουλιαράκης, καθώς και συνεργάτες του πρωθυπουργού και των υπουργών.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Μεγάρου Μαξίμου ο πρωθυπουργός ζήτησε την επίσπευση της κατάθεσης των νομοσχεδίων τα οποία ανακοινώθηκαν στα εγκαίνια της ΔΕΘ και τα οποία αφορούν τις ηλεκτρονικές συναλλαγές, την εθελούσια αποκάλυψη αδήλωτων εσόδων και την ρύθμιση των ασφαλιστικών οφειλών για τους ελεύθερους επαγγελματίες.

Επιπλέον, σύμφωνα με το ίδιο δελτίο Τύπου, ο κ. Τσίπρας αναφέρθηκε στις ενδείξεις σταθεροποίησης της ελληνικής οικονομίας και ιδιαίτερα στην σταθερά πτωτική τάση της ανεργίας σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ, καθώς και στην υπέρβαση του στόχου των φορολογικών εσόδων, κατά 812 εκατομμύρια για τον Σεπτέμβριο και κατά 1.4 δισ. για τους πρώτους εννέα μήνες του 2016...


protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: