1.10.16

Ο εμπαθής κ. Πάσχος Μανδραβέλης...


Επίθεση από το iskra...

Η εμπάθεια και ο φανατισμός δεν υπήρξαν ποτέ καλοί σύμβουλοι.  

Δυστυχώς, ο Πάσχος Μανδραβέλης, πάσχει και από τα δύο αυτά σύνδρομα σε σχέση με την ΛΑ.Ε.  

Έχω την εντύπωση πως...
ο Π. Μανδραβέλης είναι τουλάχιστον αρκετά έξυπνος και έχει στοιχειώδη αίσθηση των πραγμάτων, ώστε να μην ενοχλήθηκε από τη ρίψη φέιγ βολάν μέσα στην αίθουσα του Κοινοβουλίου από τα στελέχη της ΛΑ.Ε, πρώην βουλευτές του αντιμνημονιακού ΣΥΡΙΖΑ. Θαν. Πετράκο και Στ. Λεουτσάκο.  

Η Βουλή έχει εξευτελιστεί και διασυρθεί σε τέτοιο βαθμό απ' όσους τη διαχειρίζονται και τη μεγάλη πλειοψηφία όσων ''εκπροσωπούν'' τον λαό, ώστε είναι αδιανόητο να υπάρχει κάποιος, όσο ''τυπολάτρης'' και αν είναι, που θα ενοχλείτο από τα ''χαρτάκια''.  

Η Βουλή, με τις πραξικοπηματικές λειτουργίες της, κ. Μανδραβέλη είναι που προσβάλλει εδώ και χρόνια τον τόπο και καταρρακώνει τη δημοκρατία, με τις ύβρεις που εκτοξεύονται, και κυρίως με την πλήρη και κατάφωρη παραβίαση και του Κανονισμού της και του Συντάγματος, τα οποία τα έχει καταντήσει κουρελόχαρτα.  

Πέραν αυτού, δεν θεωρώ, επίσης, ότι ο Πάσχος Μανδραβέλης ενοχλήθηκε γιατί, τάχα, τόλμησαν να παρέμβουν στη Βουλή, οι ''αποτυχόντες'', όπως τους χαρακτηρίζει, υποψήφιοι βουλευτές, Θαν. Πετράκος και Στ. Λεουτσάκος.  

Το ότι ο Πασ. Μανδραβέλης χρησιμοποιεί αυτόν το χαρακτηρισμό και το έωλο αυτό επιχείρημα είναι κάτι παραπάνω από προσβλητικό. Είναι χαμερπέστατο.  

Πρώτα απ' όλα, γιατί οι Θαν. Πετράκος και Στ. Λεουτσάκος απέδειξαν με τη στάση τους ότι δεν έχουν πρόγραμμα την ''εξασφαλισμένη'' έδρα και την ''καρέκλα'' αλλά απόψεις, δεσμεύσεις και θέσεις.  

Επίσης, θα πρέπει να τονίσω ότι ο χαρακτηρισμός ''αποτυχόντες'' είναι διπλά ατυχής και εμπαθέστατος.  

Αποτυχών είναι ο ληστρικός εκλογικός νόμος, πέρα των συνθηκών κάτω από τις οποίες έγιναν οι ίδιες εκλογές.  

Η ΛΑ.Ε θα έπρεπε να ήταν στη Βουλή και να είχε βουλευτές αλλά ήταν το απαράδεκτο όριο του 3%, που για πολύ λίγες ψήφους την άφησε εκτός.  

Είπαμε, όμως, ο κ. Μανδραβέλης πήρε πολύ φόρα και χάνει κάθε έλεγχο.  

Η εξήγηση, όμως, τις εμπάθειας και του φανατισμού του, μάλλον, είναι άλλη.  

Αυτό που ενόχλησε τον Πάσχο Μανδραβέλη είναι το κείμενο καταπέλτης του Σαραμάγκου για τις ιδιωτικοποιήσεις και η ακλόνητη άρνηση της ΛΑ.Ε να μεταλλαχθεί και να μοιάσει με τους μνημονιακούς ομοϊδεάτες του Μανδραβέλη και πρώτα απ' όλα με τον σημερινό ΣΥΡΙΖΑ.  

Γιατί μην ακούτε, νεο- Συριζαίοι στην πραγματικότητα είναι οι διάφοροι Μανδραβέληδες. Χάρις και στις κατά καιρούς μεταλλάξεις των διάφορων, επίσης, ''αριστερών'' και ''σοσιαλιστών'', διασώζεται το σύστημα τους και επομένως δικαιολογείται ο ρόλος τους.  

Θα υπάρχουν, όμως, πάντα κάποιοι Σαραμάγκοι που θα τους προκαλούν εφιάλτες και θα θυμίζουν ότι υπάρχει πάντα μια Αριστερά που τιμά τις αξίες της και η οποία μοχθεί για μια βιώσιμη, βαθιά δημοκρατική, αποδοτική και ανθρώπινη εναλλακτική προοπτική για τις σύγχρονες κοινωνίες της νεοφιλελεύθερης βαρβαρότητας.

 Αφιερώνουμε στον Π. Μανδραβέλη το κείμενο του Σαραμάγκου:  

«Ας ιδιωτικοποιηθούν τα πάντα, ας ιδιωτικοποιηθεί η θάλασσα και ο ουρανός, ας ιδιωτικοποιηθεί το νερό και ο αέρας, ας ιδιωτικοποιηθεί η Δικαιοσύνη και ο Νόμος, ας ιδιωτικοποιηθεί και το περαστικό σύννεφο, ας ιδιωτικοποιηθεί το όνειρο, ειδικά στην περίπτωση που γίνεται την ημέρα και με τα μάτια ανοιχτά. Και σαν κορωνίδα όλων των ιδιωτικοποιήσεων, ιδιωτικοποιείστε τα Κράτη, παραδώστε επιτέλους την εκμετάλλευση υμών σε εταιρείες του ιδιωτικού τομέα με διεθνή διαγωνισμό. Διότι εκεί ακριβώς βρίσκεται η σωτηρία του κόσμου... Και μια και μπήκατε στον κόπο, ιδιωτικοποιείστε στο φινάλε και την "......." τη μάνα που σας γέννησε».      

Ν.Ζ

Στη συνέχεια για την πληρέστερη ενημέρωση των αναγνωστών μας παραθέτουμε ολόκληρο το κείμενο του Π. Μανδραβέλη από την Καθημερινή (30/9/2016) και το οποίο έχει ως εξής:  

OTAN H ΛΑ.Ε ΠΡΟΒΑΛΛΕΙ ΤΟ ΛΑΟ  

Του ΠΑΣΧΟΥ ΜΑΝΔΡΑΒΕΛΗ

Σε μια Δημοκρατία μπορεί καθένας να λέει ό,τι θέλει. Στην ελληνική «απροϋπόθετη» Δημοκρατία μπορεί να το λέει και όπως θέλει. Μπορεί να μαγαρίζει με σπρέι τους φρεσκοβαμμένους τοίχους τρίτων, να βρωμίζει τον δημόσιο χώρο με αφίσες και τους δρόμους με φέιγ-βολάν. Υπήρχαν, όμως, κάποιοι χώροι που το τσάμπα επαναστατικό ταμπεραμέντο δεν τους άγγιζε. Μάλλον διότι προστατεύονταν καλά· είτε από την αστυνομία, είτε από κοινωνικές συμβάσεις. Δεν νοείτο, για παράδειγμα, να διακόψει κάποιος τη Θεία Λειτουργία μιας χριστιανικής εκκλησίας ή να γράψει συνθήματα στους τοίχους της· μόνο τους ναούς των Εβραίων βεβηλώνουν αζημίωτα, οι άλλοι «επαναστάτες», οι μαύροι κι άραχλοι. Δεν νοείται να μπει κάποιος στο αρχαιολογικό μουσείο και να γράψει με σπρέι στα αγάλματα «Οχι στην ανδροκρατική, δουλοκτητική κοινωνία της Αρχαίας Αθήνας». Δεν νοείται, προς το παρόν τουλάχιστον, διότι κάποια αγράμματα παιδάκια έγραψαν με σπρέι στο περίφημο μνημείο του Λυσικράτη στην Πλάκα «Τα ελληνικά σας μνημεία είναι τα στρατόπεδα συγκέντρωσης των μεταναστών»...  

Επίσης, μέχρι το 2006, ουδείς διανοείτο να μπει στην Ολομέλεια της Βουλής για να σηκώσει πανό, να φωνάξει συνθήματα, γενικώς να ασχημονήσει στον ναό της Δημοκρατίας. Η αρχή έγινε όταν στελέχη του τότε «Συνασπισμού» (και μάλιστα με προσκλήσεις του κόμματος) σήκωσαν πανό στα θεωρεία της Βουλής και φώναξαν συνθήματα κατά της αποκρατικοποίησης του ΟΤΕ. «Ηταν μια ακτιβιστική ενέργεια, συμβολικού χαρακτήρα», είχε πει ο κ. Δημήτρης Στρατούλης, εις εκ των πρωταγωνιστών της πρωτοφανούς αυτής αθλιότητας και σημειώναμε τότε ότι «προφανώς θα ακολουθήσουν κι άλλες. Κάποιοι επί παραδείγματι θα μπορούν να έχουν σπρέι για να βάψουν με συνθήματα τους τοίχους του Κοινοβουλίου... Δεν θέλουμε να δίνουμε ιδέες, αλλά οι λιμενεργάτες, ως πιο στιβαροί, κάτι πιο δυναμικό (πάντα ακτιβιστικού χαρακτήρα) μπορεί να σκεφτούν» (17.12. 2006) Η έκκληση ενός βουλευτή να εφαρμοστεί ο νόμος (υπάρχει και προβλέπει ποινές σε όσους κάνουν τέτοιου τύπου «εκδηλώσεις») αποκρούσθηκε με το επιχείρημα ότι έτσι «ποινικοποιείται η διαμαρτυρία».  

Ετσι, προχθές οι αποτυχόντες πολιτευτές της Λαϊκής Ενότητας ανέβηκαν στα θεωρεία της Βουλής και σκόρπισαν φέιγ-βολάν στην αίθουσα της Ολομέλειας με απόσπασμα του Πορτογάλου συγγραφέα, του οποίο ούτε το όνομα δεν μπορούσαν να προφέρουν· «Σουμαρόγκο» τον αποκάλεσε ο κ. Στάθης Λεουτσάκος στην πρωινή εκπομπή του Σκάι «Πρώτη Γραμμή» (28.2.2016). Το πρόβλημα, όμως, είναι μεγαλύτερο και από την ανοησία και την αγραμματοσύνη που δέρνει τη σύγχρονη Αριστερά. Είναι η έμπρακτη προσβολή στο πρόσωπο όλων μας. Κακά τα ψέματα: Mέσα σε αυτόν τον χώρο μιλούν μόνο όσοι εξουσιοδοτούνται από τον ελληνικό λαό. Οι κ.κ. Θανάσης Πετράκος, Στάθης Λεουτσάκος και λοιποί τζάμπα επαναστάτες της ΛΑΕ ζήτησαν αυτήν την εξουσιοδότηση τον Σεπτέμβριο του 2015 και δεν την πήραν. Η επιχείρησή τους να πουν την άποψή τους μέσα στην αίθουσα ήταν παραβίαση της εντολής του ελληνικού λαού, που τους αρνήθηκε τη δυνατότητα. Δεν ήταν απλώς προσβολή του κοινοβουλευτισμού –τον οποίο, έτσι κι αλλιώς, ως κομμουνιστές και πολέμιοι της «αστικής δημοκρατίας», δεν εκτιμούν–, αλλά ένα μεγαλοπρεπές φτύσιμο στον λαό που, καλώς ή κακώς, τους απέρριψε...

iskra.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: