1.10.16

Γερμανικά ΜΜΕ: Το Βερολίνο είπε πολλά...


και τώρα δεν μπορεί να σώσει τη Deutsche Bank...

Αφού πρώτα η Deutsche Bank ανακάλυψε τα «κοράκια» της αγοράς, τώρα...
τα γερμανικά μέσα ενημέρωσης συνειδητοποιούν πως το Βερολίνο «είπε πολλά» κατά τη διάρκεια της κρίσης στις άλλες άλλες χώρες σχετικά με την κρατική βοήθεια σε τράπεζες που κινδυνεύουν και πλέον δεν μπορεί να τα πάρει πίσω.

«Με δεδομένη τη σκληρή στάση που υιοθέτηση το Βερολίνο κατά της διάθεσης κρατικής βοήθειας σε περιπτώσεις άλλων ευρωπαϊκών χωρών, η καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ δεν έχει σήμερα τη δυνατότητα να διασώσει την Deutsche Bank» που βρίσκεται στο χείλος του γκρεμού.

«Η Γερμανία, η οποία απαίτησε από την Ιταλία, αλλά κι άλλες ευρωπαϊκές χώρες, την υιοθέτηση σκληρών όρων στην αντιμετώπιση των τραπεζικών προβλημάτων τους, αναφορικά με τους δανειολήπτες των τραπεζών τους, δε μπορεί να υιοθετήσει ηπιότερη στάση, έναντι των προβλημάτων της μεγαλύτερης τράπεζας της», γράφει η Frankfurter Allgemeine σε ένα από τα πολλά δημοσιεύματα του γερμανικού τύπου που αναφέρονται στο ζήτημα της Deutsche Bank.

Σημειώνεται πως η γερμανική κυβέρνηση έχει διαψεύσει δημοσιεύματα, σύμφωνα με τα οποία, επεξεργαζόταν ένα σχέδιο διάσωσης για τη μεγαλύτερη τράπεζα της χώρας. Η αξία των μετοχών της Deutsche Bank έπεσε κατακόρυφα, μετά την απαίτηση των αμερικανικών αρχών για την καταβολή αποζημίωσης ποσού 14 δισ. δολαρίων αναφορικά με την παραπλανητική χρήση περιουσιακών εγγυήσεων, πριν από το ξέσπασμα της οικονομικής κρίσης.

tvxs.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: