17.10.16

Έδιωξαν από την τάξη διαβητική μαθήτρια λόγω ενέσεων ινσουλίνης...

Απίστευτη καταγγελία...

Ένα πρωτοφανές ρατσιστικό περιστατικό έλαβε χώρο σε σχολείο της Βόρειας Ελλάδας όταν νεαρή διαβητική μαθήτρια εξαναγκάστηκε να αποχωρήσει από την τάξη προκειμένου να...
ελέγξει την τιμή του σακχάρου ή να λάβει την ενέσιμη ινσουλίνη.

Όπως αναφέρουν οι γονείς της μαθήτριας, συγκεκριμένος εκπαιδευτικός λειτουργός απαίτησε από το κορίτσι να εξέλθει από την αίθουσα διδασκαλίας με τη δικαιολογία ότι η διαδικασία που θα ακολουθούσε η κοπέλα θα αποσπούσε την προσοχή των υπόλοιπων συμμαθητών της καθώς και θα τους ωθούσε στα ναρκωτικά.

Σύμφωνα με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Σωματείων – Συλλόγων Ατόμων με Σακχαρώδη Διαβήτη το σχολείο οφείλει να διδάσκει πρότυπα συμπεριφοράς, αξίες και κανόνες, να αίρει προκαταλήψεις και να προωθεί κοινωνικές αρετές και ευαισθησίες ενώ παράλληλα τόνισε ότι: «Θεωρούμε ότι οι συμπεριφορές που καταγγέλλονται ότι παρατηρήθηκαν στο συγκεκριμένο σχολείο δεν ήταν κοινωνικά ενδεδειγμένες και ευθυγραμμισμένες με τους σκοπούς που πρέπει να επιτελεί η σχολική μονάδα».

Επίσης τίθεται το ερώτημα εάν θα αντιμετωπιζόταν με αντίστοιχο τρόπο ένα λιποθυμικό υπογλυκαιμικό ή υπεργλυκαιμικό σοκ ενός πάσχοντος μαθητή, συνέπεια της παράλειψης μέτρησης ή χορήγησης ινσουλίνης.

«Περιστατικά, όπως αυτό, θέλουμε να πιστεύουμε ότι είναι μεμονωμένα και δεν χαρακτηρίζουν το σύνολο της εκπαιδευτικής κοινότητας. Δεν παύουν όμως να είναι από κάθε άποψη απαράδεκτα και θα πρέπει να αντιμετωπίζονται με τον ανάλογο τρόπο από τους υπεύθυνους» καταλήγει ο Σύλλογος...

Δεν υπάρχουν σχόλια: