13.9.13

Στη μέγκενη απεργιών και τρόικας...



Συνεδριάζει στη μία το μεσημέρι υπό τον Αντώνη Σαμαρά το Κυβερνητικό Συμβούλιο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, με επίκεντρο την κινητικότητα των υπαλλήλων και τα οργανογράμματα των υπουργείων λίγες ημέρες πριν την...
έλευση της τρόικας στην Αθήνα και ενώ το Μέγαρο Μαξίμου φαίνεται να δίνει μικρή διορία στους πρυτάνεις ώστε να συνεργαστούν για την υπαγωγή στη διαθεσιμότητα 1.500 διοικητικών υπαλλήλων της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης.
Σε ό,τι αφορά το δεύτερο κύμα διαθεσιμότητας, ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης, με δηλώσεις του την Πέμπτη, ανέφερε ότι θα ενταχθούν υπάλληλοι των ΟΤΑ, από το χώρο της Υγείας καθώς και από νομικά πρόσωπα ιδιωτικού και δημόσιου τομέα. Ο κ.Μητσοτάκης άφησε ανοιχτό επίσης το ενδεχόμενο αποχωρήσεων από τις αμυντικές βιομηχανίες, το μέλλον των οποίων αναμένεται να αποτελέσει αντικείμενο διαπραγμάτευσης μεταξύ της κυβέρνησης και της τρόικας στα τέλη Σεπτεμβρίου.
Όπως γράφει η σημερινή Ελευθεροτυπία, η κυβέρνηση βρίσκεται εγκλωβισμένη μεταξύ των πιέσεων της κοινωνίας και των βουλευτών της συμπολίτευσης από τη μία και των δεσμεύσεων προς την τρόικα από την άλλη.
Συνεχίζει δε την πολιτική κόντρα με τον ΣΥΡΙΖΑ, τον οποίο ονοματίζει ευθέως ως υποκινητή των απεργιών των εκπαιδευτικών.
  Πηγη enet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: