30.9.13

Πρωθυπουργική επιλογή ο πληροφοριοδότης από την ΕΥΠ της ΧΑ...

Με εντολή Σαμαρά είχε διοριστεί ο μέχρι πρότινος επικεφαλής της τρίτης Διεύθυνσης Αντικατασκοπίας της ΕΥΠ, όπως αναφέρεται στο...
«Κουτί της Πανδώρας». Υπενθυμίζεται πως ο επικεφαλής της Γ Διεύθυνσης αποπέμφθηκε την Παρασκευή για τις σχέσεις του με τη Χρυσή Αυγή.

Πρόκειται για τον Δ. Κούζηλο, ο οποίος φέρεται να είναι συγγενής βουλευτή του νεοναζιστικού κόμματος και να εμπλέκεται και στην υπόθεση απαγωγής των Πακιστανών μεταναστών.

Τη σχετική αποκάλυψη είχαν κάνει τον περασμένο Δεκέμβριο οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Τσουκαλάς, Μαρία Διακάκη, Χαρά Καφαντάρη και Στάθης Παναγούλης. Στην ερώτησή τους ανέφεραν πως «στη Γ' Διεύθυνση της ΕΥΠ, που κατά το παρελθόν έχει κατηγορηθεί για αντισυνταγματικούς ρόλους (σ.σ.: υποκλοπές, παρακολουθήσεις κ.α.), τοποθετήθηκε ο αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ. Δήμος Κούζηλος ως διευθυντής, υπεύθυνος για τις υποκλοπές. Ο συγκεκριμένος αξιωματικός της αστυνομίας έχει επιβαρυνθεί από δημοσιεύματα κατά το παρελθόν για τη συμμετοχή του, από την ίδια τότε θέση, με τη γνωστή υπόθεση των 'απαγωγών' των Πακιστανών»

«Με ποια κριτήρια αποδοτικότητας και αποτελεσματικότητας επελέγη ο αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ. Δ. Κούζηλος, προκειμένου να τοποθετηθεί ως διευθυντής στην καίρια διεύθυνση αντικατασκοπείας, παρακολουθήσεων και υποκλοπών;» (ερώτηση 4770 της 5ης Δεκεμβρίου 2012), ρωτούσαν τον Νίκο Δένδια οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.

Στην απάντησή του ο Νίκος Δένδιας, όπως σημειώνεται σε δημοσίευμα της Αυγής, αναφέρει πως «η τοποθέτηση του προσωπικού της Ελληνικής Αστυνομίας στην ΕΥΠ γίνεται μετά από επιλογή του από τον διοικητή της ΕΥΠ». Διοικητής της ΕΥΠ είναι ο Θόδωρος Δραβίλλας, ο οποίος όπως σημειώνει η «Αυγή» έχει ένα «σπουδαίο βιογραφικό, αλλά σε καμία περίπτωση δεν θα περνούσε καν το κατώφλι του 8ου ορόφου της Κατεχάκη, αν δεν ήταν προσωπικός, έμπιστος φίλος του Αντώνη Σαμαρά».

Ο πρώην ανώτατος αξιωματούχος της ΕΥΠ σύμφωνα με το «Κουτί της Πανδώρας» «ενημέρωνε τα στελέχη της Χρυσής Αυγής για τις παρακολουθήσεις της αστυνομίας». Μάλιστα, σύμφωνα με την ίδια πηγή, η ενημέρωση φέρεται να γινόταν με δύο τρόπους. Είτε μέσω του συγγενικού του προσώπου είτε μέσω του δικηγόρου του. Με τον τρόπο αυτό τα στελέχη της Χρυσής Αυγής μπορούσαν να προσέχουν τις κινήσεις τους, καθώς γνώριζαν ότι παρακολουθούνται.

Σύμφωνα με το «Κουτί της Πανδώρας» το συγκεκριμένο στέλεχος είχε τοποθετηθεί με εντολή του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, παρά τις αντιδράσεις του ΠΑΣΟΚ υπερσκελίζοντας άλλους συναδέλφους του, οι οποίοι έπρεπε να παραμείνουν στη θέση αυτή για τουλάχιστον τρία χρόνια. Μαζί του τοποθετήθηκε και μια ομάδα στελεχών η οποία αντικατέστησε τα παλιά στελέχη της υπηρεσίας...
tvxs.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: