25.9.13

Καταθέτει ο μάρτυρας-κλειδί για τη Χρυσή Αυγή...

Υπό άκρα μυστικότητα έφθασε στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου ο μάρτυρας που θεωρείται «κλειδί» για τη διερεύνηση της υπόθεσης της Χρυσής Αυγής.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο μάρτυρας καταθέτει αυτή την ώρα στον...
αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Χαράλαμπο Βουρλιώτη, παρουσία της εισαγγελέως του Ανωτάτου Δικαστηρίου Ευτέρπης Κουτζαμάνη.
Ο συγκεκριμένος μάρτυρας, ο οποίος θα ενταχθεί σε καθεστώς προστασίας, αναμένεται να ρίξει φως στο πλαίσιο της έρευνας που διενεργείται για το εάν μπορεί να στοιχειοθετηθεί το αδίκημα της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης.
Σφίγγει ο κλοιός για τη Χρυσή Αυγή
Σύμφωνα με πληροφορίες που είχαν γίνει γνωστές λίγο νωρίτερα, σε περισσότερα από ένα χτυπήματα φέρεται να συμμετείχαν μέλη ή υποστηρικτές της Χρυσής Αυγής, γεγονός που ουσιαστικά στοιχειοθετεί το αδίκημα της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης στη δικογραφία που διερευνά ο αντεισαγγελέας.
Συγκεκριμένα, ένα πρόσωπο φέρεται να έχει ταυτοποιηθεί δακτυλοσκοπικά από την επίθεση σε βάρος μελών του ΚΚΕ στο Πέραμα τα ξημερώματα της 13ης Σεπτεμβρίου. Σύμφωνα με πληροφορίες, το ίδιο πρόσωπο συμμετείχε στην επίθεση σε βάρος αιγυπτίων νόμιμων μεταναστών στην ιχθυόσκαλα τον Ιούνιο του 2012.
Το στοιχείο αυτό κρίνεται ιδιαίτερα σοβαρό καθώς αποτελεί απτή ένδειξη σύστασης εγκληματικής οργάνωσης.
Για την επίθεση στο Πέραμα έχουν ταυτοποιηθεί από φωτογραφίες άλλα τουλάχιστον τρία άτομα που φέρεται να ανήκουν στον κύκλο υποστηρικτών ή μελών της Χρυσής Αυγής.
Ο πρόεδρος του Συνδικάτου Μετάλλου Περάματος Σωτήρης Πουλικόγιαννης, που ήταν παρών και δέχτηκε χτυπήματα στο Πέραμα, υποστήριξε κατά τη σημερινή του κατάθεση στον κ. Βουρλιώτη πως η επίθεση σε βάρος των μελών του ΚΚΕ είχε ουσιαστικά προαναγγελθεί από τρεις βουλευτές της Χρυσής Αυγής στις 8 Αυγούστου και μάλιστα, όπως είπε, «υπάρχει και σχετικό βίντεο», το οποίο μπορεί να συμπεριληφθεί στη δικογραφία.
Εξερχόμενος από το γραφείο του αντεισαγγελέα ο κ. Πουλικογιάννης χαρακτήρισε εγκληματική και ναζιστική οργάνωση τη Χρυσή Αυγή. «Η Χρυσή Αυγή έκανε προπόνηση αρχικά σε σώματα μεταναστών και τελικά σκότωσε έλληνα», ανέφερε χαρακτηριστικά.
Στην έρευνα «μπαίνει» και η ΕΥΠ
Για λόγους «εθνικής ασφαλείας» κύριο λόγο στην έρευνα θα έχει και η ΕΥΠ, αφού αναμένεται να αξιοποιηθούν καταγεγραμμένες συνομιλίες που έχουν γίνει σε βάθος χρόνου ή ακόμα και σε άλλες περιπτώσεις εγκληματικών ενεργειών που γίνονταν νόμιμες συνακροάσεις...

Δεν υπάρχουν σχόλια: