11.9.13

Αυλαία σήμερα για τη νέα σχολική χρονιά, με τους εκπαιδευτικούς σε θέση μάχης...

Χιλιάδες πρωτάκια θα διαβούν για πρώτη φορά την εξώπορτα του δημοτικού πιασμένα από το χέρι των γονιών ή μόνα, άνετα ή αγχωμένα. H χρονιά ξεκινά με τον καθιερωμένο αγιασμό, ενώ τα...
μαθήματα ξεκινούν ουσιαστικά από αύριο.
Ωστόσο τα γυμνάσια και τα λύκεια θα ξανακλείσουν από Δευτέρα, οπότε οι καθηγητές ξεκινούν επαναλαμβανόμενες πενθήμερες απεργίες, διαμαρτυρόμενοι για τη διαθεσιμότητα, ενώ και οι δάσκαλοι είναι έτοιμοι να συμπορευτούν με τους συναδέλφους τους στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση.
Η τελική απόφαση για τους δασκάλους και τους νηπιαγωγούς θα ληφθεί την Πέμπτη, ωστόσο όπως διαφαίνεται έως σήμερα προσανατολίζονται σε 48ωρη απεργία στις 18 και 19 Σεπτεμβρίου, μέρες που έχει εξαγγείλει και η ΑΔΕΔΥ. Σήμερα πάντως οι δάσκαλοι θα έχουν συνάντηση με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Ευάγγελο Βενιζέλο. Στις 16 και 17 Σεπτεμβρίου θα απεργήσουν οι ιδιωτικοί εκπαιδευτικοί.
Σε συστράτευση καλεί γονείς και μαθητές η ΟΛΜΕ. Το μεγάλο ερωτηματικό παραμένει βεβαίως, η συμμετοχή στην απεργία των καθηγητών, αφού λόγω κρίσης και μειωμένων εσόδων πολλοί προβληματίζονται.
Εν όψει της έναρξης του νέου σχολικού έτους, το υπουργείο Παιδείας διαβεβαιώνει ότι «τα σχολεία είναι έτοιμα να ανοίξουν». «Τα βιβλία έχουν ήδη πάει εδώ και αρκετούς μήνες σε όλα τα σχολεία προκειμένου να ξεκινήσουν απρόσκοπτα τα μαθήματα. Πρέπει όλοι να αρθούν στο ύψος των περιστάσεων γιατί αυτό είναι προς όφελος των μαθητών» δήλωσε ο υφυπουργός Παιδείας Κώστας Γκιουλέκας.

Σε σχολείο της Νέας Ιωνίας ο Τσίπρας
Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Τσίπρας θα βρεθεί στο 1ο ΕΠΑΛ Ν. Ιωνίας, σήμερα Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου, στις 9.30πμ, με αφορμή την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς...

Δεν υπάρχουν σχόλια: