28.9.13

Μια ιστορική ημέρα μέσα από φωτογραφίες...

Ο Νίκος Μιχαλολιάκος με χειροπέδες. Μια συμβολική εικόνα, αφού είναι ο άνθρωπος που έχει περάσει, ήδη, βραδιές στο κελί. Από τις βόμβες σε γεμάτους κινηματογράφους στις κατηγορίες για εγκληματική οργάνωση και ξέπλυμα μαύρου χρήματος. Ο ίδιος προσπαθεί να σηκώσει τα χέρια του, να δείξει τις χειροπέδες, σε μια κίνηση πως προσπαθεί να τις σπάσει. Προσπαθεί να γίνει ήρωας, να φανεί ως πολιτικός κρατούμενος. Το χειρότερο είναι πως υπάρχει κόσμος που το πιστεύει. (Photo: Angeliki Panagiotou@fosphotos.com)
Η κατάσταση μύριζε μπαρούτι, οι εξελίξεις είχαν δρομολογηθεί και έδειχναν ...χειροπέδες.
Μια χώρα που χρειάστηκε το αίμα ενός νέου μουσικού για να αφυπνιστεί κι ένα...
πολιτικό σύστημα που ακόμη προσπαθεί να βρει σημεία συνεννόησης παρακολούθησαν τις πρώτες συλλήψεις βουλευτών, εδώ και δεκαετίες. Σε απευθείας μετάδοση, με τα smartphones και τα φλας των φωτογραφικών μηχανών να παίρνουν φωτιά και να μεταφέρουν εικόνες που εκτονώνουν το θυμό του κόσμου. Η ανακούφιση που πλανάται στην ατμόσφαιρα είναι έκδηλη, ωστόσο ο κίνδυνος παραμονεύει. Εάν αυτό που έγινε σήμερα, έστω και μέσα από το σόου που στήθηκε, δεν το μελετήσουμε, δεν το αναλύσουμε και δεν αποφασίσουμε πως θα το διαχειριστούμε θα γυρίσει μπούμερανγκ στα ίδια μας τα μούτρα.

Πώς όμως έγιναν όλα; Πώς άρχισαν, τι μεσολάβησε και πώς συνεχίστηκε η ημέρα;

Το protagon.gr σας θυμίζει μέσα από 10 φωτογραφίες το τελευταίο Σάββατο του Σεπτεμβρίου, το οποίο μπορεί να αποδεχθεί ιστορικό
photo: Panayiotis Tzamaros@fosphotos.com Από νωρίς το πρωί, στη ΓΑΔΑ παρατηρείται κινητικότητα. Εκεί οδηγείται ο Νίκος Μιχαλολιάκος και ο Ηλίας Κασιδιάρης, για να ακολουθήσουν αργότερα κι άλλοι βουλευτές, στελέχη και μέλη του κόμματος. (Photo: Panayiotis Tzamaros@fosphotos.com)Οπαδοί της Χρυσής Αυγής δεν άργησαν να σπεύσουν στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας για να διαδηλώσουν κατά της –άδικης κατ’ αυτούς- σύλληψης του ηγέτη τους. (Photo: Panayiotis Tzamaros@fosphotos.com)Μέχρι το μεσημέρι, στη ΓΑΔΑ έχουν φτάσει αρκετοί δικηγόροι που έχουν αναλάβει υποθέσεις των συλληφθέντων. Ανάμεσά τους, και ο Τάκης Μιχαλόλιας, αδερφός του Νίκου Μιχαλολιάκου. (Photo: Panayiotis Tzamaros@fosphotos.com)Βουλευτές του κόμματος που δεν έχουν συλληφθεί βρίσκονται στο πεζοδρόμιο και στους γύρω δρόμους, κάνοντας δηλώσεις, παροτρύνοντας τον κόσμο να φωνάξει πιο δυνατά και αφήνοντας το ερώτημα αναπάντητο: Που είναι ο Χρήστος Παππάς που καταζητείται και εμφανίζεται να είναι –στην ιεραρχία- ακριβώς κάτω από τον Νίκο Μιχαλολιάκο; (Photo: Spiros Dardamanis@fosphotos.com)Αργότερα το απόγευμα, στο σημείο φθάνει και η Ουρανία Μιχαλολιάκου, κόρη του γενικού γραμματέα του κόμματος, η οποία κάνει και δηλώσεις, υμνώντας τον πατέρα της. Στη ΓΑΔΑ και η μητέρα της. (Photo: Menelaos Myrillas@fosphotos.com)Ο Ηλίας Παναγιώταρος με χειροπέδες. Φωνάζει συνεχώς για το μνημόνιο, προσπαθώντας να ηρωποιήσει τη Χρυσή Αυγή και να τη συνδέσει με το λαϊκό αίσθημα αγανάκτησης για την κυβερνητική πολιτική.Ο Ηλίας Κασιδιάρης είναι πιο επιθετικός. Προσπαθεί να φωνάξει για την Ελλάδα, το έθνος και τη Χρυσή Αυγή. (Photo: Panayiotis Tzamaros@fosphotos.com)Από κοντά και ο Γιάννης Λαγός. Θεωρείται πως είναι αυτός που ήξερε από την πρώτη στιγμή για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, αλλά και συνδετικός κρίκος των «εκτελεστών» της βάσης με το κόμμα. (Photo: Panayiotis Tzamaros@fosphotos.com)
πηγη protagon.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: