21.9.13

«Μην κρίνετε την Ελλάδα από την πράξη ενός ηλίθιου»...



Ο διάσημος Άγγλος ηθοποιός παραχώρησε συνέντευξη Τύπου στην Αθήνα στο πλαίσιο προώθησης κινηματογραφικού έργου «Νυχτερινό Τρένο για τη Λισαβόνα», στο οποίο πρωταγωνιστεί.

Αναφερόμενος στη...
στυγερή δολοφονία του Παύλου Φύσσα, που συγκλονίζει την Ελλάδα και την Ευρώπη, ο Τζέρεμι Άιρονς ζήτησε να μην χαρακτηριστεί η χώρα μας από τη δολοφονία του 34χρονου αντιφασίστα.

«Ασφαλώς υπάρχουν ηλίθιοι οι οποίοι καλύπτονται κάτω από έναν πολιτικό τίτλο, ναι, δολοφονούν ανθρώπους μερικές φορές, ωστόσο τέτοια περιστατικά συμβαίνουν δυστυχώς ανά τον κόσμο», είπε χαρακτηριστικά.

«Από τη στιγμή που σε οποιαδήποτε κοινωνία υπάρχει δυσχέρεια, οι εξτρεμιστές κερδίζουν έδαφος και δημοτικότητα. Οι άνθρωποι πιστεύουν ότι οι ακραίες λύσεις είναι η απάντηση. Ιστορικά έχει αποδειχθεί ότι δεν βρίσκεται εκεί η απάντηση. Η μετριοπάθεια είναι τα πάντα. Στην Αγγλία γελάμε με τους ακραίους. Ελπίζω ότι θα έχετε την εξυπνάδα να δράσετε παρόμοια και στην Ελλάδα. Ωστόσο, είναι πολύ σημαντικό, ιδιαίτερα για τους νέους να έχουν γνώση της ιστορίας», σημείωσε ο Άιρονς.

Σχετικά με την κατάσταση στην οποία βρίσκεται σήμερα η Ευρώπη ο Τζέρεμι Αϊρονς τόνισε: «Η Ευρώπη είναι σαν ένα ελικόπτερο που πέφτει. Η πτώση είναι δεδομένη. Ο ισχυρός της Ευρώπης (εν προκειμένω η Μέρκελ) που πιλοτάρει, προσπαθεί να το ρίξει με όσο το δυνατόν λιγότερες απώλειες. Αν πέσει άσχημα, θα γίνει ζημιά σε όλους μας».

Δεν υπάρχουν σχόλια: