1.9.13

Ισπανία: Πληρώστε 10 ευρώ για να πετάξετε τις ντομάτες σας...

Οικονομικά προβλήματα αντιμετωπίζει η πόλη Μπουνόλ της Ισπανίας, γνωστή για το ετήσιο Φεστιβάλ ντοματομαχιών.
Mαλιστα, θέλοντας να αποπληρώσουν το τεράστιο χρέος της πόλης, οι δημοτικές αρχές αποφάσισαν να χρεώνουν την είσοδο στο Φεστιβάλ.

Έτσι, οι...
τουρίστες κλήθηκαν να πληρώσουν το λιγότερο 10 ευρώ για να πετάξουν ντομάτες.

Κάθε χρόνο χιλιάδες τουρίστες τρέχουν στους δρόμους του Μπουνόλ και πετούν ντομάτες ο ένας στον άλλο.

Λόγω της υψηλής προσέλευσης και του κόστους του Φεστιβάλ για την πόλη, οι δημοτικές Αρχές αποφάσισαν να χρεώνουν όσους θέλουν να λάβουν μέρος.

Αυστραλοί, Ιάπωνες, Ισπανοί, Βρετανοί και Αμερικάνοι σπεύδουν κάθε χρόνο να λάβουν μέρος στο Φεστιβάλ «Τοματίνα».

Ο Δήμος εξασφάλισε 5.000 δωρεάν εισιτήρια για τους κατοίκους του Μπουνόλ, αλλά η πόλη δήλωσε ότι θα χρειαστεί πιθανότατα να αντιμετωπίσει πολλούς «τζαμπατζήδες».

Τοπικοί αξιωματούχοι δηλώνουν ότι θα υπάρξει «μηδενική ανοχή» απέναντι σε όσους θελήσουν να πετάξουν τις ντομάτες τους χωρίς να πληρώσουν και προαναγγέλλουν σειρά μέτρων ασφαλείας.

«Αυτή είναι η πρώτη χρονιά που χρεώνουμε για την πρόσβαση σε αυτό το δημοφιλές φεστιβάλ, εξαιτίας της ανάγκης να περιορίσουμε το πλήθος για λόγους ασφαλείας» ανέφερε σε ανακοίνωσή του το δημαρχείο του Μπουνόλ.

«Τα τελευταία οκτώ ή δέκα χρόνια αντιμετωπίζουμε προβλήματα: δεν μπορούμε να ελέγξουμε την Τοματίνα, δεν ξέρουμε πόσοι άνθρωποι θα έρθουν (στην πόλη)» φέρεται να είπε ο δήμαρχος, Χοακίν Μασμάνο Πάλμερ σε ισπανικά μέσα ενημέρωσης.

Το Φεστιβάλ ξεκίνησε την Τετάρτη 28 Αυγούστου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: