25.8.12

Επεκτείνεται η κρίση και στο Λίβανο...


Ανεξέλεγκτη τείνει να γίνει η κατάσταση στο Λίβανο καθώς σήμερα ένοπλοι απήγαγαν έναν Κουβεϊτιανό 52 ετών, σύμφωνα με τα όσα είπε πηγή των Σωμάτων Ασφαλείας στο γερμανικό πρακτορείο ειδήσεων.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι απαγωγείς σταμάτησαν το... αυτοκίνητο του Ισαμ αλ Χουτί στην κοιλάδα Μπεκάα, που ελέγχεται από την Χεζμπολάχ.

Η απαγωγή έγινε μια εβδομάδα μετά τιε απειλές σιιτικής οργάνωσης ότι θα προχωρήσει σε απαγωγές σουνιτών από άλλες αραβικές χώρες καθώς αυτές στηρίζουν την αντιπολίτευση στη Συρία.

Την ίδια στιγμή Σύροι αντικαθεστωτικοί απελευθέρωσαν όμηρο που είχε απαχθεί τον Μάιο μαζί με ομάδα Λιβανέζων σιιτών προσκυνητών που πέρασαν στη Συρία από την Τουρκία.

Το κλίμα στην περιοχή πυροδοτούν όμως και οι νέες δηλώσεις από το Ιράν, όπου ο επικεφαλής της υπηρεσίας αντικατασκοπίας των Φρουρών της Επανάστασης, Χουσεΐν Ταέμπ είπε πως το Ιράν έχει ευθύνη να στηρίξει τον Μπασάρ αλ Άσαντ.

Το Συριακό Εθνικό Συμβούλιο, ο κύριος συνασπισμός της συριακής αντιπολίτευσης, κάλεσε σήμερα όπως αναφέρει το megatv.com, τα Ηνωμένα Έθνη και τον Αραβικό Σύνδεσμο να επέμβουν ώστε να προληφθεί μια ανθρωπιστική «καταστροφή» στη χώρα και κυρίως στην κεντρική επαρχία Χομς...

Δεν υπάρχουν σχόλια: