31.8.12

Περιορίζεται η φωτιά στη Σητεία...


Εκκενώθηκε οικισμός!...
Από τις χειρότερες των τελευταίων ετών εξελίσσεται η φετινή αντιπυρική περίοδος στην Κρήτη για την Πυροσβεστική Υπηρεσία, καθώς οι πυρκαγιές που ξεσπούν η μία μετά την άλλη , δεν αφήνουν τους... πυροσβέστες να "πάρουν ανάσα"

Έτσι, μόλις τέθηκε υπό έλεγχο η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε τις πρώτες πρωϊνές ώρες της Πέμπτης στη Βιάννο (δείτε εδώ) νέος "συναγερμός" χτύπησε στην Υπηρεσία, αυτή τη φορά για φωτιά στην περιοχή της Σητείας.
Η πυρκαγιά εκδηλώθηκε σε αγροτική περιοχή κοντά στον οικισμό Κρυονερίου και στο σημείο βρέθηκαν αρχικά πολύ ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής με 9 οχήματα, 14 πυροσβέστες, ένα πεζοπόρο τμήμα, ενώ συνέδραμαν κι ένα οχήμα του οικείου Δήμου, ένα κλιμάκιο του Στρατού και παράλληλα ρίψεις νερού πραγματοποίησε το πυροσβεστικό ελικόπτερο. Αργότερα, όμως, οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής ενισχύθηκαν με μεγάλο αριθμό οχημάτων και πεζοπόρων τμημάτων.

Συγκεκριμένα, στην περιοχή μετέβησαν πυροσβεστικές δυνάμεις από τη Σητεία, την Ιεράπετρα, το Ηράκλειο και τον 'Αγιο Νικόλαο με 16 πυροσβεστικά οχήματα και 40 άνδρες, δύο πεζοπόρα τμήματα, εθελοντές διασώστες, υδροφόρες των ΟΤΑ και του στρατού, αλλά και πυροσβεστικά ελικόπτερα πραγματοποίησαν ρίψεις νερού.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του Cretalive εκκενώθηκε για προληπτικούς λόγους ο οικισμός Κελάρια καθώς οι φλόγες πλησίασαν στις αυλές των σπιτιών, δηλαδή η φωτιά ξέφυγε προς τη Ζάκρο, ενώ έφτασε και μέχρι το Καρύδι και τις Χοχλακιες. Ωστόσο τις πρωινές ώρες η κατάσταση εμφανιζόταν καλύτερη, καθώς είχε απομακρυνθεί από τις κατοικημένες περιοχές

Στο μεταξύ, μικρότερης έκτασης πυρκαγιά εκδηλώθηκε λίγο μετά τις 2 χθες το μεσημέρι και σε χώρο με ξερά χόρτα στην περιοχή του Γιόφυρου, στο Ηράκλειο ενώ υπό πλήρη έλεγχο τέθηκε και η φωτιά σε αγροτοχορτολιβαδική έκταση στο Τεφέλι.

Εκεί επιχείρησαν 3 οχήματα με 7 άνδρες.
cretalive.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: