31.8.12

Νέα απεργία σήμερα στο Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο...


Θα παραμείνουν στο κεντρικό κτήριο οι εργαζόμενοι...
Απεργούν και σήμερα οι εργαζόμενοι στο Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο ενώ το διοικητικό Συμβούλιο του συλλόγου τους αποφάσισε όλοι οι ... υπάλληλοι να μείνουν στο κτήριο της κεντρικής υπηρεσίας έως την Κυριακή.

Με αφορμή τις δηλώσεις του υπουργού Οικονομικών στη Βουλή ότι το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο δεν είναι βιώσιμο, ο σύλλογος εργαζομένων του ΤΤ καλεί τον Γιάννη Στουρνάρα,με οποιοδήποτε επιτελείο οικονομικών εμπειρογνωμόνων, να στοιχειοθετήσει τη μη βιωσιμότητα του ΤΤ, σε σχέση με τις αποκαλούμενες τέσσερις συστημικές τράπεζες.

Ενδεικτικά, ο σύλλογος αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση ορισμένα στοιχεία:

«Το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο, πριν το κούρεμα των ομολόγων του Ελληνικού Δημοσίου, ήταν η πρώτη τράπεζα της Ελλάδος και η τρίτη στην Ευρώπη σε επάρκεια κεφαλαίων. Το ΤΤ ουδέποτε έως σήμερα στην πορεία των 112 χρόνων έχει επιβαρύνει το Ελληνικό Δημόσιο έστω και με ένα ευρώ. Αντίθετα, την τελευταία μόνο πενταετία, το ελληνικό δημόσιο έχει εισπράξει πάνω από 3 δισ. ευρώ από το ΤΤ. Η ποιότητα χαρτοφυλακίου χορηγήσεων είναι η καλύτερη της αγοράς και οι επισφάλειες δανείων οι χαμηλότερες στο ελληνικό τραπεζικό σύστημα.Η εξάρτησή του από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και την Τράπεζα Ελλάδος, σε σχέση με τις καταθέσεις του, είναι κάτω του 25%, όταν σε συγκεκριμένες συστημικές είναι πάνω από 120%».

Δεν υπάρχουν σχόλια: