30.8.12

Παραθερίζει στα νοσοκομεία αντί στη φυλακή...

"To Ποντίκι"

Στην περίπτωσή του ισχύει απόλυτα αυτό που λέμε πολλές φορές με νόημα «εδώ είναι Ελλάδα» και όλα μπορεί να συμβούν, από τα πιο άδικα και περίεργα μέχρι τα πιο προκλητικά και... παράνομα. Η περίπτωση αφορά τον πρώην εκδότη του «Επενδυτή» Μιχάλη Ανδρουλιδάκη, για τον οποίο ισχύει απόλυτα το «εδώ είναι Ελλάδα», και την αιφνίδια και περίεργη άνοδό του – από συντάκτης του υπουργείου Γεωργίας εκτοξεύτηκε σε μεγαλοεκδότη συγκροτήματος Τύπου, στην ιδιοκτησία του οποίου ήταν εφημερίδες, ραδιόφωνα, τηλεοπτικός σταθμός, καθώς και μια σειρά από ακίνητα, μεταξύ άλλων, και διαμερίσματα, τα οποία έκανε δώρο στους αναγνώστες της εφημερίδας και μια επιχείρηση real estate.

Λίγο αργότερα θα αρχίσει η πτώση με δεκάδες μηνύσεις σε βάρος του και καταδίκες αφού έχασε σχεδόν όλη την περιουσία που είχε αποκτήσει και καταβαραθρώθηκε... Ομως «επειδή εδώ είναι Ελλάδα» κατάφερε όχι μόνο να μην πάει ούτε μια ώρα φυλακή, αλλά και να είναι έπειτα από τόσες καταιγίδες ο εκλεκτός του μεγαλοεκδότη Στ. Ψυχάρη, στον οποίο ο ιδιοκτήτης του ΔΟΛ έδωσε την αθλητική εφημερίδα «Εξέδρα», με στόχο να επανακάμψει αυτός που τόσα χρόνια υποτίθεται δεν είχε δεκάρα τσακιστή και να προαναγγέλλει μάλιστα και την έκδοση πολιτικής εφημερίδας.

Σήμερα, μετά την τελευταία τελεσίδικη καταδίκη του στις 29 Ιουλίου σε κάθειρξη 5 ετών για υπεξαίρεση 4.200.000 ευρώ, ο Ανδρουλιδάκης έφυγε από το Εφετείο χωρίς να τον εμποδίσει κανείς. Αντί να μεταφερθεί στις φυλακές, όπως έπρεπε, για δέκα μέρες περιφερόταν από νοσοκομείο σε νοσοκομείο μέχρι να βρεθεί ένας γιατρός να βεβαιώσει ότι υπάρχει πρόβλημα ψυχολογικό και δεν πρέπει να μεταφερθεί στα μπουντρούμια.

Έτσι , παρά την καταδίκη του και τη σύλληψή του ο Ανδρουλιδάκης παραθερίζει νοσηλευόμενος με διάφορες προφάσεις σε διάφορα νοσοκομεία. Από πέντε νοσοκομεία πέρασε τις τελευταίες 15 ημέρες για να καταλήξει νοσηλευόμενος από τις 4 Αυγούστου στο Θριάσιο, όπου μεταφέρθηκε από το Αττικό επικαλούμενος τάσεις αυτοκτονίας... Σήμερα παραμένει φρουρούμενος από τρεις αστυνομικούς. Οι πληροφορίες λένε ότι νοσηλεύεται στην ψυχιατρική κλινική και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο με παραπεμπτικό ιδιώτη ψυχιάτρου.

Πάντως, στην περίπτωσή του δεν ταιριάζει μόνο η φράση «εδώ είναι Ελλάδα», αλλά είναι απαραίτητο να αναφωνήσουμε και το «αθάνατη Ελλάδα» (!!!), που επιτρέπεις να ευδοκιμούν τέτοια «λουλούδια».

Υπάρχουν άραγε αρμόδιοι εισαγγελείς, υπάρχουν αρμόδιοι υπουργοί Υγείας και Δημόσιας Τάξης, για να κάνουν κάτι ώστε να μην ευτελίζονται οι θεσμοί;

Δεν υπάρχουν σχόλια: