17.8.12

Αντί για ευρώ θα πάρουν.. χαλίκια! ...


Αχαΐα: Σε... χαλίκια «έκλεισε» τις οφειλές από τις λατομικές εταιρείες του Αράξου, ο Δήμος Δυτικής Αχαΐας. Αντί για ευρώ δηλαδή, θα πάρει αδρανή. Αυτό αποφασίστηκε στην τελευταία συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου κατά πλειοψηφία. Αν μη τι άλλο, το αγροτικό δίκτυο θα πάψει να έχει καρόδρομους...


Ισως να,,, πρόκειται για τον μοναδικό δήμο της χώρας που κάνει χρήση του συγκεκριμένου πρόσφατου νομικού πλαισίου. Βάσει του οποίου, δίνεται η δυνατότητα του συμψηφισμού των οφειλών των λατομικών εταιρειών προς τους δήμους με αδρανή υλικά.


Σύμφωνα με τον κ. Παναγιωτόπουλο, το υπόλοιπο ποσό που μένει, δηλαδή οι 300.000 περίπου ευρώ, «κλείστηκαν» σε αδρανή. Ο Δήμος Δυτικής Αχαΐας θα έχει τη δυνατότητα να προμηθευτεί υλικά από τις δύο συγκεκριμένες εταιρείες, τόσο υλικό όσο αναλογεί στο συγκεκριμένο ποσό.

Οπως υπογραμμίζει ο κ. Παναγιωτόπουλος, ο Δήμος Δυτικής Αχαΐας δεν μπορεί να εμπορευτεί σε καμία περίπτωση τα αδρανή υλικά. Αλλά θα τα χρησιμοποιήσει στην αγροτική οδοποιία. Παρεμπιπτόντως, οι ανάγκες που υπάρχουν στα χωριά είναι τεράστιες. Οι δρόμοι θυμίζουν άλλες εποχές και το αγροτικό δίκτυο που φτάνει τα 600 χιλ. στρέμματα (!) έχει μείνει σε περασμένες δεκαετίες.

www.pelop.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: