17.8.12

ΚΥΠΡΟΣ: Τέλος 10 ευρώ για όσους επισκέπτονται τις Πρώτες Βοήθειες...


Λευκωσία: Την εισαγωγή τέλους ύψους 10 ευρώ για τις Πρώτες Βοήθειες που θα ισχύει για όλους εκτός από τους συνταξιούχους και κάποιες ειδικές ομάδες, αποφάσισε το Υπουργικό Συμβούλιο.

Σύμφωνα με τον υπουργό Υγείας, Σταύρο Μαλά, το νομοσχέδιο έχει ήδη πάει στη...


Βουλή.

Σε ότι αφορά την απόφαση του Υπουργικού, ο κ. Μαλάς τόνισε ότι αυτή πάρθηκε για να αντιμετωπισθούν φαινόμενα κατάχρησης.

Το νομοσχέδιο του Υπουργείου Υγείας, προβλέπει επίσης εισαγωγή τελών για εξετάσεις και συνταγογραφήσεις φαρμάκων.

Το τέλος εγγραφής δικαιούχων θα αυξηθεί από 2 σε 5 ευρώ.

Ο κ. Μαλάς επεσήμανε ταυτόχρονα ότι «πρέπει να αντιληφθούμε ότι το σύστημα υγείας στην Κύπρο και εννοώ τα δημόσια νοσηλευτήρια βρίσκονται κάτω από τεράστια πίεση».

Όλοι, πρόσθεσε, «έχουμε απαιτήσεις συνεχώς από τους γιατρούς και από το προσωπικό για να διεκπεραιώνουν γρηγορότερα τις υπηρεσίες τους», αναφέροντας ότι «αυτά δεν μπορούν να παρέχονται πάντα δωρεάν».

Θα πρέπει, είπε, «να γίνει μια πολύ μικρή, συμβολική συνεισφορά όλων μας για να μπορέσουμε να ανταπεξέλθουμε σ’ αυτόν τον τεράστιο φόρτο εργασίας».

Ερωτηθείς κατά πόσο θα υπάρχουν οποιεσδήποτε άλλες επιβαρύνσεις για εξετάσεις ο Υπουργός ανέφερε ότι «στα εξωτερικά ιατρεία έχουμε αποφασίσει επίσης να μπει ένα πολύ μικρό τέλος των 50 σεντ ανά εξέταση, ειδικά οι αιματολογικές εξετάσεις, έτσι ώστε να περιορίζεται και η κατάχρηση»....

Δεν υπάρχουν σχόλια: