2.8.12

«Δήθεν» οι διαφοροποιήσεις των κυβερνητικών εταίρων για τα μέτρα, λέει ο ΣΥΡΙΖΑ...


Για έλλειψη σχεδίου και στρατηγικής κατηγορεί την κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ, τονίζοντας ότι ο μόνος οδηγός της είναι «το μνημόνιο και η αγωνία μην θυμώσει η τρόικα».

Σχολιάζοντας την... συνάντηση των τριών κυβερνητικών εταίρων, αναφέρει ότι «οι δήθεν διαφοροποιήσεις τους αναφορικά με τον τρόπο και τη σειρά των μέτρων δεν μπορούν να κρύψουν αυτή την πραγματικότητα».

Σημειώνει, ακόμη, ότι οι εξελίξεις αυτές δείχνουν ότι μόνη σωτήρια στρατηγική για τη χώρα είναι η ακύρωση και αντικατάσταση του μνημονίου.

«Δυστυχώς για τη χώρα, κάθε επιλογή της τρικομματικής μνημονιακής κυβέρνησης αποτελεί ένα ακόμη βήμα προς την χρεοκοπία και την έξοδο από την ευρωζώνη».

Νωρίτερα, ο εκπρόσωπος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Χρήστος Ζώης, χαρακτήρισε «κακοπαιγμένη παράσταση για τρεις ρόλους» την συνάντηση των κυβερνητικών εταίρων.

«Ο "κοινωνιστής" κ.Κουβέλης μαζί με τον "ανένδοτο" κ.Βενιζέλο θα συναντήσουν τον ευρισκόμενο σε απόλυτη διάσταση με προεκλογικές δεσμεύσεις και μετεκλογικά βάρη κ.Σαμαρά. Το έργο θα ήταν κωμωδία, εάν δεν εξελισσόταν στην πλάτη του δράματος ενός ολόκληρου λαού» ανέφερε.

Ζήτησε ακόμη από την κυβέρνηση «να αφήσει το πινγκ-πονγκ μετακύλισης ευθυνών και να απαντήσει με σαφήνεια: προχωρά στην καταιγίδα εισπράξεων και περικοπών σύμφωνα με τις υποδείξεις της τρόικας ή έχει να προτείνει κάτι άλλο;».

Ανακοίνωση για τη νεά συνάντηση των τριών κυβερνητικών εταίρεν εξέδωσε και ο ΛΑΟΣ, λέγοντας: «Είναι προφανές ότι οι κύριοι Σαμαράς και Βενιζέλος τώρα συνειδητοποιούν το τι υπέγραψαν τον περασμένο Φεβρουάριο. Προσπαθούν να γλυκάνουν πικρές αποφάσεις και σκληρά μέτρα. Η συνέχιση της πολιτικής Παπανδρέου-τρόικα είναι καταστροφική. Καθημερινά ελαχιστοποιούνται οι ελπίδες για διάσωση της ελληνικής οικονομίας και παραμονής της χώρας στο ευρώ».
in.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: