5.1.12

Η Ελληνική οικονομική κρίση χτυπά τον κόσμο της ενημέρωσης ...


Με τον τίτλο ''Η Ελληνική οικονομική κρίση χτυπά τον κόσμο της ενημέρωσης'' το γνωστό αμερικάνικο site ποικίλου περιεχομένου Μonsters and Critics, φιλοξενεί ένα... εκτενές κείμενο του Deutche Presse Agentur, γύρω από την κρίση στα ελληνικά μέσα ενημέρωσης.

''Αθήνα - Ελληνικές εφημερίδες, ραδιοφωνικοί και τηλεοπτικοί σταθμοί κλείνουν, ως αποτέλεσμα της οικονομικής κρίσης που έπληξε τη χώρα, με εκατοντάδες δημοσιογράφους και τεχνικούς των μέσων ενημέρωσης, να χάνουν τη δουλειά τους τελευταίους μήνες.''

''Η κύρια αιτία'', συνεχίζει το δημοσίευμα, ''της ύφεσης είναι η δραστική μείωση των διαφημιστικών εσόδων, κατά σχεδόν 60 τοις εκατό, παράλληλα με το γεγονός ότι οι τράπεζες δεν είναι πλέον διατεθειμένες να υποστηρίξουν τις εταιρείες μέσων μαζικής ενημέρωσης με δάνεια με ευνοϊκούς όρους.

Η πρώτη μεγάλη εφημερίδα που επηρεάστηκε ήταν η Απογευματινή, η οποία σταμάτησε να εκδίδεται το Νοέμβριο του 2010, κυρήσσοντας πτώχευση.

Τώρα η Ελευθεροτυπία, μία από τις σημαντικότερες εφημερίδες της χώρας, αντιμετωπίζει πρόβλημα και έχει πάψει να κυκλοφορεί.''

Το άρθρο συνεχίζει με αναφορές στα σοβαρά οικονομικά προβλήματα των μέσων, ενώ κάνει λόγο και για τον ιδιωτικό τηλεοπτικό σταθμό Alter, τονίζοντας ότι ''οι περισσότεροι ιδιωτικοί τηλεοπτικοί σταθμοί μεταδίδουν τώρα επαναλήψεις των σειρών της τελευταίας δεκαετίας''.

Ο πρόεδρος της ΕΣΗΕΑ Δημήτρης Τρίμης, είπε στο Deutche Presse Agentur ότι τα μέσα ''αιμορραγούν και πλησιάζουν στο θάνατο''.

''Οι εξελίξεις αυτές αποτελούν ένδειξη ότι τα χειρότερα έρχονται. Δεν είμαστε τα μόνα θύματα, αλλά η κοινωνία θα υποφέρει εξαιτίας της έλλειψης πληροφοριών'', είπε ο κος. Τρίμης.
mediagate.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: