31.1.12

Ποια σχολεία θα λειτουργήσουν την Τετάρτη στην Αττική παρά το «πολικό» ψύχος...


Κανονικά θα λειτουργήσουν αύριο, Τετάρτη, τα σχολεία στο Μαρκόπουλο και το Πόρτο Ράφτη μετά από πρόταση των διευθυντών των σχολικών μονάδων.

Ο δήμαρχος Μαρκόπουλου, Σωτήρης Μεθενίτης, τόνισε ότι τα σχολεία δεν λειτούργησαν σήμερα, Τρίτη, λόγω των ισχυρών τοπικών ανέμων και του παγετού. Σχετικά με...

τη μεταφορά των μαθητών, σημείωσε ότι μετά από δύο άγονους διαγωνισμούς, τελικά ο δήμος φαίνεται να καταλήγει σε διαπραγμάτευση για τη μεταφορά των μαθητών με το ΚΤΕΛ.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Δήμου Κηφισιάς, τα μαθήματα στα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του Δήμου Κηφισιάς θα ξεκινήσουν την Τετάρτη στις 10 το πρωί, για να είναι ασφαλής η πρόσβαση των μαθητών στα σχολικά συγκροτήματα λόγω του παγετού.

Σε αναμονή βρίσκεται ο δήμος Ωρωπίων, καθώς ο δήμαρχος Γιάννης Οικονομάκος αναμένει αργά το απόγευμα την απόφαση των διευθυντών των σχολείων. Πάντως όπως σημειώνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο καιρός φαίνεται να βελτιώνεται, το χιόνι και ο πάγος υποχωρούν.

Σε αναμονή βρίσκονται και ο δήμος Αχαρνών, καθώς εδώ εντάσσονται σχολεία με μεγάλη διαφορά στις καιρικές συνθήκες εξαιτίας της τοποθεσίας τους.

Ακόμη δεν έχει αποφασιστεί εάν την Τετάρτη θα λειτουργήσουν τα σχολεία στο Κορωπί.

Στην Αττική, πάντως, σήμερα, Τρίτη παρέμειναν κλειστά τα σχολεία σε Μενίδι, Θρακομακεδόνες, Ωρωπό και Πόρτο Ράφτη.

Πάντως το υπουργείο Παιδείας, αλλά και διευθυντές εκπαίδευσης δεν έκρυψαν την ενόχλησή τους για το κλείσιμο σχολείων, χωρίς να έχουν εισηγήσεις, από δημάρχους.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το υπουργείο Παιδείας, τα σχολεία που έκλεισαν σε περιοχές όπως για παράδειγμα Μαρκόπουλο ή το Κορωπί, ουσιαστικά δεν είχαν λόγο.

Nέο έκτακτο δελτίο πρόγνωσης

Αλλαγή του καιρού από το απόγευμα της Τετάρτης και από τα δυτικά αναμένεται, σύμφωνα με το νέο έκτακτο δελτίο πρόγνωσης της ΓΓ Πολιτικής Προστασίας.

Κύριο χαρακτηριστικό, οι ισχυρές χιονοπτώσεις αρχικά και έντονες βροχοπτώσεις αργότερα και ενίσχυση των ανέμων στο Ιόνιο.

Σε όλη τη δυτική Ελλάδα με εξαίρεση ίσως τις νότιες περιοχές της Πελοποννήσου θα σημειωθούν χιονοπτώσεις τοπικά ισχυρές. Σταδιακά τα φαινόμενα θα επεκταθούν σε όλα τα Ηπειρωτικά και τα νησιά του Βορείου Αιγαίου.

Οι νότιοι άνεμοι στα Δυτικά θα ενισχυθούν στα 8-9 μποφόρ και πιθανώς στο Ιόνιο στα 10 μποφόρ.

Ταυτόχρονα το βράδυ στο Ιόνιο και τα Νότια θα εκδηλωθούν ισχυρές βροχές και καταιγίδες...

Δεν υπάρχουν σχόλια: