31.1.12

Στο e-Bay για 1 εκατ. δολάρια η Chrysler του Ομπάμα...


Μια Chrysler 300C που λέγεται ότι ανήκε στον Ομπάμα την εποχή που ήταν γερουσιαστής του Ιλινόις, έχει βγει στο σφυρί από την προηγούμενη εβδομάδα, με την ... αστρονομική τιμή εκκίνησης του 1.000.000 δολαρίων.
Ο ιδιοκτήτης της Chrysler, ο οποίος δεν έχει κάνει γνωστό το όνομά του, υποστηρίζει ότι διαθέτει τα αυθεντικά έγγραφα που αποδεικνύουν ότι το αυτοκίνητο ανήκε όντως μέχρι το 2007- μέσω συμβολαίου leasing- στον Ομπάμα.

Εκπρόσωπος του ιδιοκτήτη δήλωσε στο Fox News ότι τώρα που ο αμερικανός πρόεδρος μετρά ήδη τρία χρόνια ως πλανητάρχης, το αυτοκίνητο έχει αποκτήσει μεγαλύτερη αξία.

Πάντως η εν λόγω Chrysler είχε ξαναβγεί στο σφυρί δίχως επιτυχία. Αν και η τιμή εκκίνησης ήταν 100.000 δολάρια- πολύ χαμηλότερη από την σημερινή- μετά από ψεύτικες προσφορές, εκτοξεύτηκε στο 1 δισ. δολάρια και το αυτοκίνητο έκτοτε δεν προσέλκυσε το ενδιαφέρον υποψήφιων αγοραστών.
Στο e-Bay για 1 εκατ. δολάρια η Chrysler του Ομπάμα

Η προθεσμία για την υποβολή προσφορών στην παρούσα δημοπρασία λήγει αύριο, αφού μετά την αρχική απόπειρα της περασμένης εβδομάδας, δεν υπήρξε εκδήλωση ενδιαφέροντος.

Όπως επισημαίνει η Figaro, αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που αυτοκίνητα με ολίγο από την...αίγλη διασήμων βγαίνουν στο σφυρί.

Τον Μάιο του 2005, ένα Golf 5 που ανήκε στον τότε καρδινάλιο Τζόζεφ Ράτζινγκερ και μετέπειτα Πάπα Βενέδικτο 16ο είχε πωληθεί προς 188.938,88 ευρώ, ενώ τον Νοέμβριο του 2010, ένα Peugeot 504 του ιρανού προέδρου Μαχμούντ Αχμαντινετζάντ πωλήθηκε προς 1,5 εκατομμύριο στερλίνες. Τα έσοδα δόθηκαν σε οργάνωση του Ιράν για αστέγους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: