31.1.12

Χρήματα και χρυσό μεταφέρουν οι Ιταλοί στην Ελβετία...


Την έντονη τάση φυγής κεφαλαίων από την Ιταλία προς την Ελβετία επιβεβαίωσε σε δηλώσεις του ο επικεφαλής της Ιταλικής Υπηρεσίας Φοροεισπράξεων, Ατίλιο Μπέφερα.

Σύμφωνα με τον Μπέφερα, «πολλές ελβετικές τράπεζες άρχισαν να... νοικιάζουν θυρίδες ασφαλείας γνωστών ξενοδοχείων διότι αδυνατούν να ανταποκριθούν πλέον στην μεγάλη πίεση από την ολοένα και αυξανόμενη προσέλευση Ιταλών πελατών».

Πρόσθεσε δε ότι «μέχρι το τέλος του 2011 μεταφέρθηκαν παράνομα στο εξωτερικό 11 δισεκατομμύρια ευρώ, ενώ παράλληλα η κατάσχεση χρημάτων στα συνοριακά φυλάκια με την Ελβετία τους τελευταίους μήνες αυξήθηκε κατά περίπου 50%».

Οι Ιταλοί, με βάση τα τελευταία στοιχεία, προσπαθούν κυρίως να μεταφέρουν στις θυρίδες των ελβετικών τραπεζών ράβδους χρυσού.

«Πρέπει να πείσουμε τον μέγιστο δυνατό αριθμό πολιτών να πληρώνει τους φόρους που του αναλογούν, αυτή είναι η βασική αποστολή μας», δήλωσε ο Μπέφερα που συνεργάζεται με τον Ιταλό πρωθυπουργό Μάριο Μόντι που κατέχει και τη θέση του υπουργού Οικονομικών.

«Με την νέα κυβέρνηση το κλίμα άλλαξε και η καταπολέμηση της φοροδιαφυγής μετατράπηκε και πάλι σε μια από τις προτεραιότητες της πολιτικής δράσης. Κάποιοι πολιτικοί, όπως ο Ουμπέρτο Μπόσι της Λέγκας, στηρίζουν τις διαμαρτυρίες σε βάρος μας και υπερασπίζονται τους φοροφυγάδες, αλλά εμείς προχωρούμε, έχοντας ως μόνο σημείο αναφορά, τους ισχύοντες νόμους» είπε τέλος ο Μπέφερα...
BHMA.

Δεν υπάρχουν σχόλια: