2.1.12

Σταματήστε τον πόλεμο στον Παπαδήμο!...


Πλήρη στήριξη στον Λουκά Παπαδήμο προσφέρει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας. Ταυτόχρονα απευθύνει αυστηρό μήνυμα στα κόμματα να σταματήσουν τον πόλεμο κατά του πρωθυπουργού. Στην αφετηρία μιας εξαιρετικά κρίσιμης χρονικής περιόδου καλεί σε συστράτευση, ώστε να...

αποφευχθεί «μια εθνική καταστροφή»


Σε μια νέα δραματική παρέμβασή του ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας, με την ευκαιρία του πρωτοχρονιάτικου μηνύματός του και της τελετής των ευχών για τον νέο χρόνο, προσέφερε πλήρη στήριξη στον πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο, απευθύνοντας ουσιαστικά έκκληση να σταματήσει ο πόλεμος εναντίον του.

Στην αφετηρία μιας ιδιαίτερα κρίσιμης περιόδου, που πολλά κρίνονται για την τύχη της χώρας, ο κ. Παπούλιας εμφανίστηκε και πάλι να κρούει τον κώδωνα του κινδύνου και να καλεί τους πάντες σε συστράτευση για να αποφευχθεί μια εθνική καταστροφή.

Με το πρωτοχρονιάτικο μήνυμά του ο κ. Παπούλιας δεν άφηνε περιθώρια παρερμηνειών καθώς είχε επισημάνει ότι ο σχηματισμός κυβέρνησης Παπαδήμου ήταν «σημαντικό βήμα, που δεν πρέπει να μείνει μετέωρο», ενώ απευθυνόμενος προς «τα μέλη της κυβέρνησης, τα κόμματα, τους διαμορφωτές της κοινής γνώμης, τους συνδικαλιστές, τον πνευματικό κόσμο, τους επιχειρηματίες, τους κρατικούς λειτουργούς» ζήτησε τη συναίνεση όλων, την οποία όπως είπε θα «εγγυηθεί ο ίδιος προκειμένου να βγει η Ελλάδα από την κρίση».
Ο Κ. Παπούλιας μόλις έχει δεχθεί τις ευχές του Λ. Παπαδήμου για τη νέα χρόνια
Ο Κ. Παπούλιας μόλις έχει δεχθεί τις ευχές του Λ. Παπαδήμου για τη νέα χρόνια




Την ώρα που η συζήτηση είτε για τον χρονικό ορίζοντα, είτε για τη συνοχή και το εύρος αρμοδιοτήτων της κυβέρνησης, λειτουργεί ως τροχοπέδη όχι μόνο για την κυβέρνηση αλλά για την ίδια τη χώρα και ακόμη και τα κόμματα που συμμετέχουν στην κυβέρνηση δεν δείχνουν να στηρίζουν ομόθυμα το έργο της, ο κ. Παπούλιας, επέλεξε τη χθεσινή ημέρα για να στείλει ακόμη πιο σαφή μηνύματα σε συνομιλία που είχε με δημοσιογράφους μετά την καθιερωμένη τελετή ανταλλαγής ευχών στο Προεδρικό Μέγαρο.

Ο κουρνιαχτός
«Αισθάνομαι ότι με τον Λ. Παπαδήμο έχει κατακάτσει ο κουρνιαχτός, παρόλο που του γίνεται πόλεμος» δήλωσε ο κ. Παπούλιας προσθέτοντας ότι «το βλέπει στις εφημερίδες με σχόλια που θα μπορούσαν να μη γίνονται».
Αλέκα Παπαρήγα και Γ. Καρατζαφέρης έδωσαν τις καθιερωμένες ευχές στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας
Αλέκα Παπαρήγα και Γ. Καρατζαφέρης έδωσαν τις καθιερωμένες ευχές στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας

Σε παρατήρηση δημοσιογράφων για τα προβλήματα συνοχής της κυβέρνησης, ο κ. Παπούλιας τόνισε ότι και από τη δική του υπουργική εμπειρία κατανοεί ότι σε μια κυβέρνηση με «τέτοιο εύρος» είναι δικαιολογημένο να υπάρχουν δυσκολίες. Αλλωστε, όπως είπε, και η ιταλική κυβέρνηση με μικρότερο μέγεθος αντιμετωπίζει δυσκολίες.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, περιγράφοντας με δραματικούς τόνους τους κινδύνους που αντιμετωπίζει η χώρα το αμέσως προσεχές διάστημα, τόνισε στο μήνυμα ότι «το 2012 είτε θα πετύχουμε είτε θα αποτύχουμε οριστικά».

Επεσήμανε δε ότι «το μέτωπο εναντίον της εξόδου της Ελλάδας από την Ευρωζώνη πρέπει να είναι αρραγές, γιατί έχουμε χρέος να αποτρέψουμε μια εθνική καταστροφή, με αφόρητες συνέπειες ιδιαίτερα για τους αδύναμους».

Παρεμβαίνοντας μάλιστα και στη συζήτηση για την πολιτική που πρέπει να ακολουθηθεί, ο κ. Παπούλιας προειδοποίησε ότι «τα μέτρα λιτότητας και υπερφορολόγησης μισθωτών και συνταξιούχων δεν αποτελούν μονόδρομο» καθώς, όπως είπε, «λιτότητα χωρίς αξιοπρέπεια σημαίνει διάρρηξη της κοινωνικής συνοχής».

Θέλοντας πάντως να δώσει και μια αίσθηση αισιοδοξίας, ο κ. Παπούλιας είπε στους δημοσιογράφους ότι «αφού ένας τεχνοκράτης σαν τον κ. Παπαδήμο εμφανίζεται αισιόδοξος, θα πρέπει αυτή την αισιοδοξία να τη συμμεριστούμε». Για τις εκλογές και για το αν θα γίνουν πριν ή μετά το Πάσχα ο κ. Παπούλιας παρέπεμψε στους πολιτικούς αρχηγούς.

Πάντως σε ό,τι αφορά τις πολιτικές προσαρμογής και την υλοποίηση των δεσμεύσεων που έχει αναλάβει η χώρα, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας τόνισε ότι πρέπει να επιδείξουμε άμεσα αποτελέσματα, καθώς μόνο έτσι θα «μπορέσουμε με αξιώσεις να διεκδικήσουμε από τους εταίρους μας τη βελτίωση του προγράμματος προσαρμογής και αναπτυξιακή βοήθεια για να βγούμε από την ύφεση».

Κ. Παπούλιας
Δεύτερη παρέμβαση μετά την επικοινωνία με Παπαδήμο

Αυτή ήταν η δεύτερη μέσα σε λίγες ημέρες παρέμβαση του Προέδρου της Δημοκρατίας για τη στήριξη της κυβέρνησης Παπαδήμου, μετά την τηλεφωνική επικοινωνία που είχε μαζί του προσφερόμενος να διευκολύνει ακόμη και με νέα σύγκληση των πολιτικών αρχηγών, μετά τις διαφωνίες που είχαν προκύψει στο Υπουργικό Συμβούλιο με άφορμή την εφαρμογή της εφεδρείας.

Οι ευχές
Κατά τη διάρκεια της τελετής στο Προεδρικό Μέγαρο, στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ευχήθηκε ο πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος, ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς, η γ.γ. του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα, ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γ. Καρατζαφέρης και ο Θ. Δρίτσας εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ. Δεν παραβρέθηκαν ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, της Δημοκρατικής Αριστεράς Φώτης Κουβέλης και της Δημοκρατικής Συμμαχίας Ντόρα Μπακογιάννη, ενώ τον πρόεδρο της Βουλής Φ. Πετσάλνικο εκπροσώπησε ο α' αντιπρόεδρος της Βουλής Γρηγόρης Νιώτης. Νωρίτερα, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και ο πρωθυπουργός παρέστησαν στην πρωτοχρονιάτικη δοξολογία του έτους, στον Ιερό Ναό Αγίου Διονυσίου Αρεοπαγίτου.

Νίκος Μελέτης
ΕΘΝΟΣ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: