6.1.12

Στο έλεος της κακοκαιρίας η Δυτική Ελλάδα- Κλειστό το Ρίο- Αντίρριο και η Κυλλήνη...


Δριμύ κύμα κακοκαιρίας χτυπάει από το πρωί τη Δυτική Ελλάδα με βροχές στα πεδινά, καταιγίδες, χιόνια και ανεμοστρόβιλους. Οι άνεμοι πνέουν 8 έως 9 μποφόρ.

Στο Ιόνιο οι θυελλώδεις νοτιοδυτικοί άνεμοι στράφηκαν μέσα στην ημέρα σε θυελλώδεις βορειοδυτικούς. Επειδή οι άνεμοι είναι... πολύ ενισχυμένοι και στην ξηρά, απαιτείται αυξημένη προσοχή στους πολίτες

Απαγορεύτηκε ο απόπλους στο Ρίο Αντίρριο αλλά και στα δρομολόγια από Κυλλήνη για Κεφαλλονιά και Ζάκυνθο.

Οι ισχυροί άνεμοι έχουν πρικαλέσει πολλές πτώσεις δέντρων στην Αχαία αλλά και στην Ηλεία, όπου σε πολλά σημεία του εθνικού και επαρχιακού οδικού δικτύου καταγράφονται πτώσεις δέντρων.

Ανεμοστρόβιλος χτύπησε την περιοχή της Κουρούτας Ηλείας, ξεριζώνοντας δέντρα απο την περιοχή του Δημοτικού Κάμπινγκ και προκαλώντας αρκετές καταστροφές. Ένα από τα δέντρα καταπλάκωσε τρία αυτοκίνητα.

Μεγάλες υλικές ζημίες σημειώθηκαν και στην περιοχή του Παλουκίου.

Η ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΤΟΥ ΚΑΙΡΟΥ ΓΙΑ ΑΥΡΙΟ

Βροχές στα πεδινά και ασθενείς χιονοπτώσεις τις πρωϊνές ώρες στις υπόλοιπες περιοχές της Μακεδονίας και της Θράκης, βροχές στην Ανατολ. Στερεά, στα νησιά του Αιγαίου και στην Κρήτη και πτώση της θερμοκρασίας, περιμένουμε το Σάββατο 07 Ιανουαρίου 2012.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -2 ως 9 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, 5 ως 12 βαθμούς στην Κεντρική και Νότια Ελλάδα, 2 ως 12 στη Δυτική Ελλάδα, 10 ως 13 βαθμούς στα νησιά του Αιγαίου και στην Κρήτη.
Σχεδόν θυελλώδεις και τοπικά θυελλώδεις άνεμοι βορείων διευθύνσεων θα πνέουν στο βόρειο και κεντρικό Αιγαίο, ισχυροί δυτικοί στα νοτιότερα πελάγη. Σχεδόν θυελλώδεις βορειοδυτικοί άνεμοι θα πνέουν στο Ιόνιο.
Νεφώσεις με λίγες τοπικές βροχές στα βόρεια και ανατολικά περιμένουμε το Σάββατο στην Αττική. Η θερμοκρασία θα φτάσει στους 10 ως 11 βαθμούς. Ισχυροί βορειοδυτικοί άνεμοι θα πνέουν στο Σαρωνικό και στο Νότιο Ευβοϊκό.
Νεφώσεις με ασθενή βροχή τις πρωϊνές ώρες και γρήγορη βελτίωση μέσα στην ημέρα περιμένουμε το Σάββατο στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα φτάσει στους 5 ως 6 βαθμούς. Σχεδόν θυελλώδεις βορειοδυτικοί άνεμοι θα πνέουν στο Θερμαϊκό...

thebest.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: