30.1.12

Για τα μυστικά κονδύλια του ΥΠΕΞ κατέθεσε ο Τσίπρας!...


Για την υπόθεση των μυστικών κονδυλίων του Υπουργείου Εξωτερικών κατέθεσε σήμερα στον οικονομικό εισαγγελέα Σπύρο Μουζακίτη ο επικεφαλής της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας.
Ο κ. Τσίπρας κατήγγειλε υπερβάσεις κατά 270% από τον προϋπολογισμό του υπουργείου Εξωτερικών για τα μυστικά κονδύλια τόσο επί υπουργίας...
Ντόρας Μπακογιάννη, όσο και επί Δ. Δρούτσα.
Σημειώνεται ότι η δικαστική έρευνα γίνεται με αφορμή τη.........
συνέντευξη Τύπου που είχε δώσει ο κ Τσίπρας, αλλά και ερωτήσεις του στη Βουλή για τα μυστικά κονδύλια.
Μετά την ολοκλήρωση της κατάθεσής του ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ δήλωσε, μεταξύ άλλων: «Οι οικονομικοί εισαγγελείς διερευνούν όλες τις καταγγελίες που εδώ και τέσσερις μήνες καταθέσαμε με ερωτήσεις μας σε αρμόδιους υπουργούς, και απάντηση δεν πήραμε, για τις υπερβολικές υπερβάσεις απόρρητων δαπανών του υπουργείου Εξωτερικών, σε μια περίοδο κρίσης και μνημονίου που ο ελληνικός λαός κάνει αιματηρές θυσίες, κατά 200% και 270% το 2009 και το 2010».
Τόνισε επίσης ότι «ο ελληνικός λαός απαιτεί να γνωρίζει πού πηγαίνει το δημόσιο χρήμα. Έχω εμπιστοσύνη στη δικαιοσύνη, αρκεί να αφεθεί ελεύθερη χωρίς παρεμβάσεις, να προχωρήσει στη διερεύνηση μιας σειράς υποθέσεων. Ένα σάπιο πολιτικό σύστημα, που καταρρέει, φοβάται τη διαλεύκανση αυτών των υποθέσεων. Ο λαός ζητά να σταματήσει η ατιμωρησία. Αυτοί που μας έφεραν σ’ αυτήν την κατάσταση πρέπει να πληρώσουν».
Αναφερόμενος στους οικονομικούς εισαγγελείς και το θέμα που έχει δημιουργηθεί μετά την υποβολή των παραιτήσεών τους ο κ. Τσίπρας δήλωσε τη βεβαιότητά του για «απροκάλυπτες παρεμβάσεις που έχουν γίνει στο έργο τους»...
www.eglimatikotita.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: