16.1.12

«Μαστίγιο» και «καρότο» μετέφερε στην Αθήνα ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών ...


Τη στήριξη της Βόννης και της κυβέρνησης της καγκελαρίου Μέρκελ προς την Ελλάδα, αλλά και την ανάγκη συνέχισης των μεταρρυθμίσεων, μετέφερε ο υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας Γκουίντο Βεστερβέλε κατά την... επίσκεψη-αστραπή που πραγματοποίησε στην Αθήνα, όπου είχε σειρά διαδοχικών επαφών με τον πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο, τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας Αντώνη Σαμαρά και τον ομόλογό του Σταύρο Δήμα, οι οποίες ολοκληρώθηκαν αργά χθες το βράδυ.

Ο Έλληνας ΥΠΕΞ, μεταξύ άλλων τόνισε ότι η παρουσία του Γερμανού ομολόγου του «συμβολίζει ότι η Ελλάδα δεν θα δώσει τον αγώνα να βγει από την κρίση μόνη της. Υπογραμμίζει επίσης ότι η στενή συνεργασία μας είναι πολύ σημαντική για την αντιμετώπιση της κρίσης, για να μπορέσουμε να ξεπεράσουμε, να υπερβούμε τις προκλήσεις όχι μόνο για την Ελλάδα αλλά και για την ΕΕ» αφήνοντας και μία «μπηχτή» προς κάθε κατεύθυνση ότι «Οι Έλληνες αυτή τη στιγμή είναι πολύ ανήσυχοι για το μέλλον τους, είναι απογοητευμένοι γιατί πιστεύουν ότι πολλές από τις θυσίες έχουν πέσει στο κενό, δεν πιάσανε τόπο»..

Ο Γερμανός υπουργός μεταξύ άλλων τόνισε ότι «Θέλουμε από κοινού να αντιμετωπίσουμε τα προβλήματα», προσθέτοντας ότι «Αυτή λοιπόν η επίσκεψή μου δίνει ένα μήνυμα ενθάρρυνσης, ταυτόχρονα όμως υπάρχει και η προσδοκία, ο δύσκολος δρόμος των μεταρρυθμίσεων να συνεχιστεί»

Δεν υπάρχουν σχόλια: