27.8.10

Η ΕΡΤ «πάει» Τουρκία...

Μπορεί η ΕΡΤ να μετρά ακόμα τις «πληγές» της, να αντιμετωπίζονται προβλήματα για τη νέα τηλεοπτική περίοδο, αλλά από αύριο η δημόσια τηλεόραση μπαίνει στη «μάχη» της μετάδοσης του 16ου Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Μπάσκετ 2010.

Στο Μουντομπάσκετ βέβαια, που αρχίζει μεθαύριο και θα ολοκληρωθεί στις...

...12 Σεπτεμβρίου, συμμετέχει και η εθνική μας ομάδα, από την οποία οι φίλαθλοι περιμένουν πολλά, αν κρίνει κανείς με βάση την εξαιρετική της απόδοση στα περισσότερα φιλικά. Εξαιρείται βέβαια αυτό με το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της Σερβίας για το Τουρνουά Ακρόπολις, με τα θλιβερά επεισόδια μεταξύ παικτών, αλλά και το τελευταίο με τις ΗΠΑ, που φάνηκε να είναι εκτός ρυθμού.

Η ΕΡΤ θα μεταδώσει πάνω από 40 αναμετρήσεις της διοργάνωσης (συνολικά 60 αγώνες στους ομίλους και 20 στη φάση των νοκ άουτ) σε απευθείας μετάδοση από την ΕΤ-1 και τη ΝΕΤ, ενώ θα προβάλει και άλλους αγώνες σε μαγνητοσκόπηση και επανάληψη από την ΕΤ-3 και το ψηφιακό κανάλι Σπορ+. Στη φάση των ομίλων θα μεταδίδονται καθημερινά τέσσερις αγώνες, με το κύριο κομμάτι να πέφτει στην ΕΤ-1, ενώ θα μεταδοθούν και όλα τα «νοκ άουτ» παιχνίδια της τελικής φάσης.

Μειωμένη αποστολή

Τα μέλη της αποστολής της ΕΡΤ που θα καλύψουν τη διοργάνωση έχουν μειωθεί κατά δύο (οκτώ από 10) σε σύγκριση με εκείνη του περσινού Ευρωμπάσκετ, ενώ ο προϋπολογισμός για την κάλυψη του Μουντομπάσκετ της Τουρκίας υπολογίζεται από τη διοίκηση της ΕΡΤ ότι δεν θα ξεπεράσει τα 135.000 ευρώ. Κάτι που μεταφράζεται σε περίπου 35% μείωση του μπάτζετ σε σύγκριση με εκείνο της προηγούμενης αντίστοιχης διοργάνωσης. Στην αποστολή της ΕΡΤ συμμετέχουν οι Δημήτρης Χατζηγεωργίου, Βαγγέλης Ιωάννου, Παναγιώτης Φιλίππου, Γιάννης Νάτου, Κώστας Σκουλάς και Νίκος Καγιώργης, ενώ σχόλια για τις αναμετρήσεις θα κάνει ο Γιώργος Λημνιάτης. Εκτός από την κάλυψη των αγώνων, οι δημοσιογράφοι της ΕΡΤ θα μεταφέρουν και ρεπορτάζ με όσα συμβαίνουν στα γήπεδα μπάσκετ της Τουρκίας, νέα από την εθνική μας ομάδα και τις αντιπάλους της. Καθημερινά στις 23.00 από την ΕΤ-1 θα μεταδίδεται και ειδική εκπομπή με τίτλο «1.000 και 1 καλάθια - Μουντομπάσκετ 2010» με τον Ηλία Χριστογιαννόπουλο, στην οποία θα παρουσιάζονται οι καλύτερες στιγμές από τους αγώνες κάθε ημέρας, ρεπορτάζ για ό,τι συμβαίνει εντός και εκτός αγωνιστικών χωρών, συνεντεύξεις κ.ά. Πριν από κάθε αναμέτρηση του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος, θα προηγείται εκπομπή «pre game» με τα τελευταία νέα από τα δύο «στρατόπεδα».

Η αρχή θα γίνει αύριο στις 15.00, με εκπομπή pre game από την ΕΤ-1, καθώς στις 16.00 η εθνική μας ομάδα μπαίνει στη «μάχη» του Μουντομπάσκετ, αντιμετωπίζοντας το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της Κίνας, αγώνας που θα μεταδοθεί και σε επανάληψη από την ΕΤ-3 (02.00). Την ίδια μέρα θα μεταδοθούν οι αναμετρήσεις: Ρωσία - Πουέρτο Ρίκο (ΕΤ-1, 18.30), ΗΠΑ-Κροατία (ΝΕΤ, 19.00 και σε επανάληψη ΕΤ-3, 00.30) και Ακτή Ελεφαντοστού - Τουρκία (ΕΤ-1, 21.00). Την επόμενη μέρα (29/8) η Εθνική μας αντιμετωπίζει το Πουέρτο Ρίκο (ΕΤ-1, 18.30 και σε επανάληψη ΕΤ-3, 01.30), ενώ θα προηγηθούν οι αναμετρήσεις: Κίνα - Ακτή Ελεφαντοστού (ΕΤ-1, 16.00), Σλοβενία - ΗΠΑ (ΝΕΤ, 16.30 και σε επανάληψη ΕΤ-3 00.01). Στο τελευταίο παιχνίδι της βραδιάς, η οικοδέσποινα Τουρκία αντιμετωπίζει τη Ρωσία (ΕΤ-1, 21.00). Η πρώτη φάση ολοκληρώνεται στις 2 Σεπτεμβρίου και δύο μέρες μετά αρχίζουν οι νοκ άουτ αναμετρήσεις, ενώ η «αυλαία» θα πέσει στις 12 Σεπτεμβρίου με τους τελικούς.

Σκάι και Nova
Οι αναμετρήσεις της εθνικής μας ομάδας στο Μουντομπάσκετ θα μεταδοθούν και ραδιοφωνικά από τον Σκάι «100,3», ο οποίος θα καλύψει και τους σημαντικότερους αγώνες της διοργάνωσης. Παράλληλα, μέσω της ιστοσελίδας του woop.gr θα υπάρχει η δυνατότητα παρακολούθησης των αγώνων ιντερνετικά, χωρίς συνδρομή και σε υψηλή ευκρίνεια (high definition).

Και η ψηφιακή συνδρομητική πλατφόρμα της Nova θα δίνει στους συνδρομητές «γεύση» από κάθε αγωνιστική, με την εκπομπή «Mundobasket 2010» που θα παρουσιάζει ο Νικήτας Αυγουλής. Τις ανταποκρίσεις και τον σχολιασμό καθημερινά από την Τουρκία θα υπογράφουν οι Φίλιππος Συρίγος και Γιώργος Συρίγος.
ΣΩ.ΜΑ - Ελευθεροτυπία

Δεν υπάρχουν σχόλια: