30.8.10

Χιλιάδες ανέστιοι μετά την ενεργοποίηση ηφαιστείου στην Ινδονησία ...


Χιλιάδες άνθρωποι απομακρύνθηκαν από την περιοχή γύρω από το ηφαίστειο Σιναμπούνγκ, στη Σουμάτρα, το οποίο ενεργοποιήθηκε την Κυριακή μετά από 400 χρόνια , ανακοίνωσαν οι αρμόδιες τοπικές αρχές.
Όπως διευκρίνισε εκπρόσωπος των υπηρεσιών Άμεσης Βοήθειας συνολικά 21.000 άνθρωποι υποχρεώθηκαν να...
εγκαταλείψουν τις εστίες και οι περισσότεροι κατέφυγαν στην πόλη Μεντάν.

«Το ηφαίστειο εξερράγη ξανά στις 06:30 τοπική ώρα και διήρκεσε αρκετή ώρα. Ο καπνός και οι στάχτες ξεπέρασαν τα 2.000 μέτρα», δήλωσε ο ηφαιστειολόγος Αγκους Μπουντιάντο και παράλληλα συνέστησε στις αεροπορικές εταιρείες να αποφεύγουν τις πτήσεις στην περιοχή. Την Κυριακή ακυρώθηκαν πολλές εσωτερικές πτήσεις από και προς την ζώνη αυτή. Σύμφωνα με το υπουργείο Μεταφορών της Ινδονησίας, οι πτήσεις μπορεί να επηρεαστούν, αλλά αυτό εξαρτάται από την κατεύθυνση του ανέμου.

Σύμφωνα με τα συνεργεία διάσωσης, δεν υπάρχουν θύματα, όμως το πρακτορείο ειδήσεων Antara, επικαλούμενο την αστυνομία, έκανε λόγο για δύο νεκρούς.

Το Σιναμπούνγκ προστέθηκε στον κατάλογο των 69 ενεργών ηφαιστείων στο αρχιπέλαγος της Ινδονησίας. Τον Αύγουστο, ηφαίστειο του όρους Καρανγκετάνγκ στην επαρχία Σουλαβέζι εξερράγη με αποτέλεσμα να αγνοούνται τέσσερις άνθρωποι...

Δεν υπάρχουν σχόλια: