27.8.10

Φονικές κατολισθήσεις στη βορειοανατολική Τουρκία...


Έντεκα νεκροί –μεταξύ αυτών και ένα παιδί επτά ετών- και επτά τραυματίες είναι σύμφωνα με τουρκικά μέσα ενημέρωσης ο τραγικός απολογισμός των κατολισθήσεων που προκλήθηκαν στη βορειοανατολική Τουρκία, έπειτα από σφοδρές βροχοπτώσεις στην περιοχή. Οι...
καταρρακτώδεις βροχές προκάλεσαν καταστροφικές πλημμύρες, πλήττοντας κυρίως την κωμόπολη Γκιουντογκντού, όπου τα σωστικά συνεργεία συνεχίζουν τις έρευνες για την ανεύρεση δύο ακόμη ανθρώπων που έχουν παγιδευτεί στα συντρίμμια σπιτιών. Σύμφωνα με δήμαρχο του Ριζέ, Χαλίλ Μπακιρτζί, πρόκειται για τη χειρότερη καταστροφή στην περιοχή, εδώ και δεκαετίες.

Οι σφοδρές βροχοπτώσεις της Πέμπτης είχαν αποτέλεσμα να πλημμυρίσουν χείμαρροι και ποτάμια στην περιοχή και να σημειωθούν κατολισθήσεις στα γύρω βουνά. Περίπου 20 σπίτια καταστράφηκαν και άλλα 100 υπέστησαν ζημιές, ενώ περισσότερα από 50 οχήματα θάφτηκαν στη λάσπη ή παρασύρθηκαν από τα νερά των πλημμυρών.

Ζημιές υπέστησαν και άλλες γειτονικές κωμοπόλεις, όπου δρόμοι αποκλείστηκαν και σημειώθηκαν διακοπές στην ηλεκτροδότηση και την υδροδότηση.

Πηγές: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: