27.8.10

Μαίνονται έξι πύρινα μέτωπα...


Φωτιές σε Κεφαλονιά, Πόρτο Χέλι, Ιωάννινα, Αίγιο και Θεσσαλονίκη...
Έξι πυρκαγιές μαίνονται αυτή την ώρα σε τέσσερα διαφορετικά σημεία της επικράτειας: στην Κεφαλονιά, όπου βρίσκονται σε εξέλιξη δύο πυρκαγιές, στο Πόρτο Χέλι, στα Ιωάννινα, στο Αίγιο και στο Λαγκαδά Θεσσαλονίκης.
Στην Κεφαλονιά, η πρώτη εστία...

ξέσπασε αργά το μεσημέρι στη θέση Κουρουκλάτα και η δεύτερη στον Ασπρογέρακα, σε πουρνάρια και ξερά χόρτα. Επί τόπου βρίσκονται ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις.

Το απόγευμα εκδηλώθηκε πυρκαγιά και στο δήμο Κεντρικού Ζαγορίου, στα Ιωάννινα. Στο σημείο έχουν σπεύσει 22 πυροσβέστες με δέκα οχήματα, 16 άτομα πεζοπόρο τμήμα, ενώ από αέρος επιχειρούν δύο αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο.

Λίγο μετά τις 5 ξέσπασε φωτιά και στο Αίγιο, στο χωριό Σελινούντας (Κρόκοβα). Τέσσερα αεροσκάφη προσπαθούν να σβήσουν την πυρκαγιά.

Εν τω μεταξύ, σε εξέλιξη βρίσκεται φωτιά σε δάσος στο Πόρτο Χέλι, στην περιοχή Χινίτσα Αργους. Επί τόπου έχουν σπεύσει 12 πυροσβέστες με τέσσερα οχήματα, ενώ στο έργο της κατάσβεσης συμμετέχει ένα ελικόπτερο.

Κάτοικοι, αλλά και πυροσβέστες, έχουν συγκεντρωθεί στα σημεία όπου υπάρχουν σπίτια, προκειμένου να οργανώσουν αντιπυρικές ζώνες για την προστασία τους.

Η φωτιά ξέσπασε από άγνωστη αιτία και έχει πάρει έκταση, καταστρέφοντας δασική περιοχή.

Στο Λαγκαδά Θεσσαλονίκης, η πυρκαγιά ξέσπασε σε χορτολιβαδική έκταση στο Δήμο Ασσήρου. Στην περιοχή έχουν σπεύσει 12 οχήματα με 25 πυροσβέστες και 27 άτομα πεζοπόρου.
NEA.

Δεν υπάρχουν σχόλια: