4.8.10

Ποιοι οργανισμοί συγχωνεύονται στο Δημόσιο...

Τη συγχώνευση του ΟΑΕΔ, του ΟΕΚ, της Εργατικής Εστίας και δεκάδων ακόμη κρατικών φορέων και οργανισμών, αποφάσισε η Διυπουργική Επιτροπή, που συνεδρίασε το μεσημέρι υπό τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης, Θεόδωρο Πάγκαλο.
Μεταξύ άλλων, ανακοινώθηκε ότι από τη συγχώνευση του ΟΑΕΔ με τον ΟΕΚ θα προκύψει ένας ενιαίος φορέας με την ονομασία Εθνικός Οργανισμός Εργασίας.
Η...

Διυπουργική Επιτροπή, συνεδρίασε με αντικείμενο την κατάργηση και συγχώνευση οργανισμών του Δημοσίου, το κόστος λειτουργίας των οποίων εκτιμάται ότι δεν αντιστοιχεί με το προσφερόμενο έργο. Συνολικά συζητήθηκε το μέλλον 15 οργανισμών, πέραν των 50 για τους οποίους έχουν ήδη ληφθεί αποφάσεις.

Συγκεκριμένα, με στόχο τον καλύτερο συντονισμό, αλλά και την αποτελεσματικότητα της κυβερνητικής πολιτικής, η Διυπουργική Επιτροπή αποφάσισε τα εξής:

1) Τη συγχώνευση, ενοποίηση και αναδιοργάνωση των φορέων: Οργανισμός Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού (ΟΑΕΔ), Οργανισμός Εργατικής Εστίας (ΟΕΕ), Οργανισμός Εργατικής Κατοικίας (ΟΕΚ), Παρατηρητήριο Απασχόλησης Ερευνητική-Πληροφορική ΑΕ, Επαγγελματική Κατάρτιση ΑΕ σε έναν ενιαίο και σύγχρονο Εθνικό Οργανισμό Εργασίας (ΕΟΕ).

2) Τη συγχώνευση της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Διοίκησης (ΕΣΔΔ) με την Εθνική Σχολή Τοπικής Αυτοδιοίκησης (ΕΣΤΑ) σε μία ενιαία σχολή Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης (ΕΣΔΔΑ).

3) Την υπαγωγή της μονάδας Παρατηρητήριο για την Κοινωνία της Πληροφορίας ΑΕ στην Ελληνική Στατιστική Υπηρεσία. Συγχώνευση της Κοινωνίας της Πληροφορίας ΑΕ με τις Ψηφιακές Ενισχύσεις ΑΕ και την Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση Κοινωνικής Ασφάλισης ΑΕ (Η.ΔΙ.Κ.Α. Α.Ε.).

4) Τη σύσταση Ανώνυμης Εταιρείας με την επωνυμία «ΥΠΟΔΟΜΕΣ ΜΕΤΑΦΟΡΕΣ ΚΑΙ ΔΙΚΤΥΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΡΗΤΗΣ ΑΕ».

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με όσα έχει δηλώσει ο υφυπουργός Εσωτερικών, Γιώργος Ντόλιος, τον Σεπτέμβριο αναμένεται να υπάρξει σαφής εικόνα για όλους τους υπαλλήλους του Δημοσίου και των οργανισμών τοπικής αυτοδιοίκησης μετά την απογραφή. Ο κ. Ντόλιος είχε, επίσης, διαβεβαιώσει ότι δεν θα απολυθεί κανένας μόνιμος υπάλληλος.

Στη Διυπουργική Επιτροπή συμμετείχαν:

Ο υπουργός Επικρατείας, Χάρης Παμπούκης, ο γενικός γραμματέας της κυβέρνησης, Σωτήρης Λύτρας, ο υφυπουργός Εσωτερικών, Γιώργος Ντόλιος, ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Εσωτερικών, Δημήτρης Στεφάνου, ο γενικός γραμματέας του Εθνικού Κέντρου Δημόσιας Διοίκησης, Νίκος Γεωργαράκης, η γενική γραμματέας Δημόσιας Διοίκησης, Ευσταθία Μπεργελέ, ο ειδικός γραμματέας Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης του υπουργείου Εσωτερικών, Στέφανος Γκρίτζαλης, ο ειδικός γραμματέας Αποκρατικοποιήσεων, Γιώργος Χριστοδουλάκης, ο ειδικός γραμματέας Ψηφιακού Σχεδιασμού του υπουργείου Οικονομίας, Αντώνης Μαρκόπουλος, ο σύμβουλος του Υπουργού Εργασίας κ. Σιμιτός, ο γενικός γραμματέας Συγχρηματοδοτούμενων Δημοσίων Έργων, Σέργιος Λαμπρόπουλος, ο πρόεδρος της Κοινωνίας της Πληροφορίας, Στάθης Παναγιωτόπουλος, ο σύμβουλος του Πρωθυπουργού, Θόδωρος Καρούνος και ο Χρήστος Μπούρας από την Ομάδα Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης του Γραφείου του Πρωθυπουργού.
NEA.

Δεν υπάρχουν σχόλια: