12.3.10

Mήνυμα για συνέχιση των κινητοποιήσεων...

Επεισόδια σημάδεψαν τις χθεσινές πορείες της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ στο κέντρο της Αθήνας στο πλαίσιο της 24ωρης γενικής απεργίας.
Στα χθεσινά συλλαλητήρια έλαβαν μέρος πάνω από 20.000 διαδηλωτές αντιδρώντας στα οικονομικά μέτρα της κυβέρνησης, με κυρίαρχα συνθήματα: «Οι άνθρωποι και οι ανάγκες τους πάνω από τις αγορές» και «κανείς και τίποτα δεν θα τρομοκρατήσει τους εργαζόμενους».
Με βάση συνδικαλιστικές εκτιμήσεις, τα...
ποσοστά συμμετοχής στην απεργία κινήθηκαν σε υψηλό επίπεδο.

Σε κοινό τους ψήφισμα, ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ ζητούν μεταξύ άλλων «να μην εφαρμοστούν τα κοινωνικά άδικα οικονομικά μέτρα, να μην πληρώσουν την κρίση οι εργαζόμενοι, αλλά οι έχοντες και κατέχοντες, οι φοροφυγάδες, οι φοροκλέπτες».

Η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ καλούν την κυβέρνηση «να ανακαλέσει τα άδικα, μονομερή, αντικοινωνικά και αντιαναπτυξιακά μέτρα. Να ακολουθήσει μία άλλη πολιτική που θα έρχεται σε σύγκρουση με τις νεοφιλελεύθερες συνταγές της Ευρωπαϊκής Ένωσης, οι οποίες έχουν βάλει στο στόχαστρο τους τα κοινωνικά θεμέλια των εργαζόμενων στην Ελλάδα και στην Ευρώπη και να ακολουθήσει έναν άλλο δρόμο διεξόδου από την κρίση με βασικό κριτήριο τις ανάγκες των εργαζομένων και της κοινωνίας».

Παράλληλα, τα συνδικάτα έστειλαν μήνυμα στην κυβέρνηση για νέες κινητοποιήσεις τον Απρίλιο και το Μάιο.

Στην απεργία έλαβαν μέρος δημόσιοι υπάλληλοι, εργαζόμενοι στις ΔΕΚΟ, στις συγκοινωνίες, τραπεζοϋπάλληλοι, εργαζόμενοι σε εφορίες και τελωνεία, σε πλοία και λιμάνια, δημοσιογράφοι, ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας κ.ά.

Δηλώσεις Αλ. Τσίπρα

«Οι εργαζόμενοι σήμερα (σ.σ. χθες) με την ενότητα και τον αγώνα τους δίνουν απάντηση στα εγκληματικά μέτρα της κυβέρνησης αλλά και στις οργανωμένες κυβερνητικές προβοκάτσιες που θέλουν τη διάσπαση του λαϊκού κινήματος», δήλωσε ο πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας.

«Η κυβέρνηση έχει κάνει την επιλογή να βυθίσει τη χώρα σε μια βαθιά κοινωνική κρίση, να μας βυθίσει στην ύφεση. Οι εργαζόμενοι όμως δεν θέλουν να πηγαίνουν χωρίς βίζα στις ΗΠΑ. Οι εργαζόμενοι θέλουν δουλειά, μισθούς και δυνατότητα να ζήσουν ένα μέλλον με αξιοπρέπεια γι αυτούς και τα παιδιά τους. Γι αυτό παλεύουν. Και θα απαντήσουν με ενότητα, με αγώνα, έναν αγώνα που θα έχει βάθος. Χρειάζεται υπομονή, επιμονή και ενότητα. Και αυτό το μήνυμα βγαίνει από τη σημερινή (σ.σ. χθεσινή) συγκέντρωση».

Επεισόδια

Σύμφωνα με την αστυνομία, ομάδες ατόμων επιτέθηκαν εναντίον των αστυνομικών δυνάμεων σε διάφορα σημεία του κέντρου της Αθήνας εκτοξεύοντας πέτρες, μολότωφ και άλλα αντικείμενα.

Προκάλεσαν επίσης, φθορές σε έξι εμπορικά καταστήματα, τέσσερα ξενοδοχεία, τρία υποκαταστήματα τραπεζών καθώς και σε δύο οχήματα. Οι αστυνομικές δυνάμεις απάντησαν κάνοντας χρήση δακρυγόνων.

Συνολικά προσήχθησαν 16 άτομα, ενώ μέχρι στιγμής έχει σχηματισθεί δικογραφία για εννέα από αυτά.

Kατά τη διάρκεια των επεισοδίων τραυματίστηκαν δύο διαδηλωτές και 13 αστυνομικοί. Ναυτεμπορική

Δεν υπάρχουν σχόλια: