26.3.10

Νοτιοκορεατικό πολεμικό πλοίο βυθίστηκε κοντά στη Βόρειο Κορέα...

Νέο θερμό επεισόδιο;...
Σκάφος του Πολεμικού Ναυτικού της Νοτίου Κορέας με πλήρωμα 104 ατόμων βυθίστηκε κοντά στη διαφιλονικούμενη ζώνη της Κίτρινης Θάλασσας μετά από έκρηξη που φημολογείται ότι προκλήθηκε από βορειοκορεατική επίθεση με τορπίλη. Φόβοι ότι πολλοί ναυτικοί έχουν χάσει τη ζωή τους. Έκτακτη κυβερνητική σύσκεψη στη Σεούλ...
Το πλοίο βυθίστηκε κοντά στην ελεγχόμενη από τη Νότιο Κορέα νήσο Μπαενγκνιεόνγκ, στα ανοιχτά της Βορείου Κορέας, ενώ εκτελούσε περίπολο ρουτίνας.
Τα ακριβή αίτια της βύθισης του πλοίου δεν έχουν αποσαφηνιστεί. Το νοτιοκορεατικό πρακτορείο ειδήσεων Yonhap μετέδωσε ότι...
σημειώθηκε έκρηξη στο πίσω τμήμα του πολεμικού σκάφους και ότι οι Ένοπλες Δυνάμεις δεν έχουν αποκλείσει το ενδεχόμενο επίθεσης από τη Βόρειο Κορέα.

Παράλληλα, υπήρξαν πληροφορίες ότι ένα δεύτερο σκάφος του Πολεμικού Ναυτικού της Νοτίου Κορέας έριξε αργότερα βολές σε άγνωστο πλοίο προς το Βορρά.

Στη Σεούλ πραγματοποιείται έκτακτη σύσκεψη χωρίς να επιβεβαιώνονται προς το παρόν οι πληροφορίες περι ανάμειξης της Βορείου Κορέας, η οποία είχε ανακοινώσει πριν από λίγες εβδομάδες ότι ενισχύει την άμυνά της σε απάντηση κοινών γυμνασίων της Νοτίου Κορέας και των Ηνωμένων Πολιτειών.
ΝΕΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: