26.3.10

Προθεσμία για να απολογηθεί ο Ν. Ζαγοριανός...

Με την ιδιότητα του κατηγορουμένου βρέθηκε σήμερα στο Εφετείο ο ανακριτής κ. Νίκος Ζαγοριανός, ο οποίος ελέγχεται ποινικά για τους χειρισμούς του σχετικά με την υπόθεση των «μαύρων ταμείων» της Siemens.
Σε βάρος του κ. Ζαγοριανού έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για κατάχρηση εξουσίας και παράβαση καθήκοντος, αδικήματα που αφορούν σε πράξεις ή παραλείψεις του κατά τη διάρκεια της άσκησης των καθηκόντων του ως 4ος ειδικός ανακριτής στον οποίο αρχικά είχε ανατεθεί η διερεύνηση της υπόθεσης των «μαύρων ταμείων» της γερμανικής εταιρείας. Ο δικαστικός λειτουργός κλήθηκε χθες ως...

κατηγορούμενος πλέον από τον εφέτη- ειδικό ανακριτή κ. Χρ. Χασιώτη και όπως ήταν αναμενόμενο ζήτησε και πήρε προθεσμία , ώστε να προετοιμάσει την υπεράσπισή του και να αντικρούσει όσα του αποδίδονται, καθώς ο ίδιος από την πρώτη στιγμή υποστηρίζει ότι όχι μόνο δεν παραβίασε διατάξεις του Ποινικού Κώδικα, αλλά σε κάθε του πράξη ενήργησε με βάση το νόμο και τη συνείδησή του.

Σε ό,τι αφορά την ποινική διερεύνηση της υπόθεσης Siemens, οι δύο εφέτες- ειδικοί ανακριτές καλούν εντός των ημερών μάρτυρες και για τα δύο σκέλη της δικογραφίας, δηλαδή και για τη σύμβαση ψηφιοποίησης του δικτύου του ΟΤΕ, αλλά και τη σύμβαση για την προμήθεια του συστήματος ασφαλείας C4i.
NEA

Δεν υπάρχουν σχόλια: