24.3.10

Σ.Κοκκίνης:«Θέλω να είμαι υποψήφιος δήμαρχος»...


Στο χορό των υποψηφίων δημάρχων και η περιφέρεια...
Την πρόθεσή του να ηγηθεί ψηφοδελτίου με το οποίο θα διεκδικήσει το αξίωμα του δημάρχου στο διευρυμένο Δήμο Βόλου που θα προκύψει από την εφαρμογή του σχεδίου «Καλλικράτης», εκδηλώνει ανοιχτά πλέον ο νυν νομαρχιακός σύμβουλος και γνωστός επιχειρηματίας της περιοχής κ. Σάκης Κοκκίνης.
«Διανοίγονται πλέον νέες προοπτικές για την Τοπική Αυτοδιοίκηση και ο Δήμος Βόλου αποτελεί μια μεγάλη πρόκληση καθώς διευρύνονται οι ορίζοντες ανάπτυξής του», δήλωσε χθες ο κ. Κοκκίνης,μιλώντας στο...
Ράδιο Ένα και στην εκπομπή των Γιώργου και Δημήτρη Καρεκλίδη, σημειώνοντας όμως με έμφαση ότι εξακολουθεί να παραμένει καθαρά αυτοδιοικητικός, όπως άλλωστε συμβαίνει εδώ και πολλά χρόνια.

Πάντως ο κ. Κοκκίνης διευκρίνισε ότι το ενδιαφέρον που εκδηλώνει για το Δήμο Βόλου, θα κριθεί τελικά μέσα από τις προθέσεις που θα εκφράσουν τόσο οι συνεργάτες του όσο και η τοπική κοινωνία και όχι αποκλειστικά και μόνο, από τις δικές του διαθέσεις.

«Το ρόλο στα πολιτικά πρόσωπα τον δίνουν πάντα οι πολίτες που έχουν και τον τελευταίο λόγο», σημείωσε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε ότι στην προκειμένη περίπτωση πρόθεσή του είναι να υπάρξει και πάλι ένα καθαρά αυτοδιοικητικό ψηφοδέλτιο που θα προκύψει από την κοινωνία των πολιτών και όχι από τον κομματικό χώρο της Νέας Δημοκρατίας στον οποίο ανήκει.

Μάλιστα έδειξε να διαφωνεί με την πρόταση που κατέθεσε πρόσφατα ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Μαγνησίας κ. Γ. Σπηλιόπουλος αναφορικά με τις υποψηφιότητες, για τις οποίες πρότεινε να γίνουν προκριματικές εκλογές.

Διευκρίνισε επίσης ότι δεν δηλώνει επίσημα την υποψηφιότητά του, καθώς όπως είπε μέχρι τις 14 Νοεμβρίου που θα γίνουν οι εκλογές για την Τοπική και την Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση υπολείπεται ακόμη πολύς χρόνος και εξάλλου δεν έχει οριστικοποιηθεί το σχέδιο «Καλλικράτης».

Επανέλαβε ωστόσο ότι εκφράζει το ενδιαφέρον του, ενώ αν προκύψει υποψηφιότητα θα είναι αποτέλεσμα συζητήσεων με τους συνεργάτες του και της διαβούλευσης με τους πολίτες που επί δεκαπέντε χρόνια τον έχουν στηρίξει με την ψήφο τους ως νομαρχιακό σύμβουλό και ως επικεφαλής συνδυασμού στο Νομαρχιακό Συμβούλιο.

Η νέα υποψηφιότητα, ως ανεξάρτητης αυτοδιοικητικής κίνησης του Σάκη Κοκκίνη, ασφαλώς αδυνατίζει την υποψηφιότητα Μήτρου ο οποίος όμως φαίνεται αποφασισμένος να κατεβάσει ψηφοδέλτιο και θα το ανακοινώσει επίσημα με συνέντευξη τύπου στις 29 Απριλίου.

Αυτή η εξέλιξη μάλλον δείχνει ότι παρ’ ότι οι Γ. Σπηλιόπουλος και Σ. Κοκκίνης δηλώνουν ότι πρέπει να γίνει συζήτηση των υποψηφιοτήτων, μάλλον ο Κ. Μήτρου και οι συνεργάτες του έχουν πάρει τις αποφάσεις τους που σίγουρα θα φέρουν νέες συγκρούσεις στη ΝΔ.
magnesianews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: