3.3.10

Αντιδράσεις στα νέα μέτρα...


Σφοδρές ήταν οι αντιδράσεις των κομμάτων της Αριστεράς μετά την ανακοίνωση των πρόσθετων μέτρων από την κυβέρνηση. Τα νέα μέτρα χαιρέτισαν Βερολίνο και o πρόεδρος του Eurogroup.
Για άγρια μέτρα που οδηγούν το λαό στο κρεματόριο, έκανε λόγο το ΚΚΕ καλώντας τους πολίτες να βγουν στους δρόμους ώστε εξαναγκαστεί η κυβέρνηση να τα πάρει πίσω.
«Όλοι στο δρόμο του αγώνα για να αποκρούσουμε τους νέους άγριους φόρους στο ΦΠΑ και στα καύσιμα, τη δραστική μείωση μισθών και συντάξεων. Να...
αποτρέψουμε τον σφαγιασμό των δώρων Πάσχα - Χριστουγέννων και του επιδόματος αδείας», αναφέρει χαρακτηριστικά το ΚΚΕ σε ανακοίνωσή του, επισημαίνοντας πως «είναι ψέμα ότι αυτό αφορά μόνο τον δημόσιο τομέα» και ότι «στόχος είναι να κοπεί εντελώς και στον ιδιωτικό και στον δημόσιο τομέα».

«Να σταματήσουμε το ξεθεμέλιωμα της Κοινωνικής Ασφάλισης και των συντάξεων, την απελευθέρωση των απολύσεων και την κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων, μέτρα που έχουν έτοιμα και θα αποτελέσουν το επόμενο κύμα επίθεσης», προειδοποιεί το Κομμουνιστικό Κόμμα και προειδοποιεί πως τα μέτρα δεν θα είναι προσωρινά και δεν θα είναι τα τελευταία.

Ο λαός, καταλήγει η ανανοίνωση, πρέπει να εμπιστευτεί τη δύναμή του, να εμπιστευτεί το ΚΚΕ, γιατί «η επίθεση θα συνεχίζεται και διαρκώς θα γίνεται πιο βάρβαρη αν τώρα δεν προσκρούσει σε μια ισχυρή, αγωνιστική, λαϊκή αντίδραση».

«Είναι ντροπή τα βάρβαρα μέτρα να περάσουν χωρίς λαϊκή αντεπίθεση. Έχει σημασία ο λαός να δείξει πως θα τα σμπαραλιάσει στην πράξη», τόνισε η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα, η οποία αύριο το μεσημέρι θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου στην αίθουσα εκδηλώσεων της Κομματικής Οργάνωσης Αθήνας στην Ομόνοια (Θεμιστοκλέους και Πανεπιστημίου).

Αλ. Τσίπρας: Στην πυρά η κοινωνία και οι κατακτήσεις της

«Σήμερα η ελληνική κυβέρνηση αποφάσισε να παραδώσει στην πυρά την ελληνική κοινωνία και τις κατακτήσεις της», παρατήρησε από την πλευρά του ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας.

«Αυτό όμως που φαίνεται απλόχερα να χαρίζει στους κερδοσκόπους δεν της ανήκει. Ανήκει στους Έλληνες εργαζόμενους που, με αγώνες και με θυσίες, κατέκτησαν τις τελευταίες δεκαετίες. Κανείς δεν μπορεί να παραδίδει στην πυρά κάτι που δεν του ανήκει, ιδίως όταν δεν έχει λάβει καν την έγκριση του ιδιοκτήτη -και στην προκειμένη περίπτωση ιδιοκτήτης είναι ο ελληνικός λαός που δικαιούται να έχει την τελική έγκριση και την τελική επιλογή», σημείωσε ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ.

Αντιδράσεις στο εξωτερικό

Τη λήψη των νέων μέτρων χαιρέτισε το Βερολίνο με τον εκπρόσωπο της καγκελαρίου Αγγελας Μέρκελ να εκφράζει την πεποίθηση ότι τα νέα μέτρα θα βοηθήσουν να αποκατασταθεί η εμπιστοσύνη έναντι της Ελλάδας. Επίσης, όπως διευκρίνισε, η καγκελάριος Μέρκελ δεν θα προσφέρει βοήθεια στην Ελλάδα κατά τη συνάντησή της την Παρασκευή με τον Έλληνα πρωθυπουργό.

Στο ίδιο μήκος κύματος και το γερμανικό υπουργείο Οικονομικών εξέφρασε το «σεβασμό» του για τα νέα μέτρα λιτότητας που ανακοινώθηκαν από την ελληνική κυβέρνηση, τα οποία, όπως είπε ο εκπρόσωπός του, δείχνουν πως «η Ελλάδα κάνει πραγματικά προσπάθειες για να εξυγιάνει τα δημόσια οικονομικά της».

Τα πρόσθετα μέτρα χαιρέτισε και ο πρόεδρος του Eurogroup Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, σημειώνοντας ότι η Ελλάδα μπορεί να υπολογίζει -αν κριθεί αναγκαίο- στην οικονομική βοήθεια των ευρωπαίων εταιρών.

Με τη σειρά της, η Κομισιόν συνεχάρη την Ελλάδα για τα νέα μέτρα δημοσιονομικής εξυγίανσης. Ο πρόεδρος της Επιτροπής Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο εξέφρασε την ικανοποίησή του, αναγνωρίζοντας πως η απόφαση της ελληνικής κυβέρνηση επιβεβαιώνει τη δέσμευσή της να λάβει όλα τα αναγκαία μέτρα.

Νωρίτερα, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στις Βρυξέλλες, ο κ. Μπαρόζο επιβεβαίωσε ότι με αφορμή την κρίση στην Ελλάδα εξετάζεται το ενδεχόμενο δημιουργίας ενός ευρωπαϊκού ταμείου στήριξης των χωρών του ευρώ σε περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης. «Θα παρουσιάσουμε συγκεκριμένα εργαλεία εν ευθέτω χρόνω», ανέφερε...
Naftemporiki.gr.

Δεν υπάρχουν σχόλια: