2.3.10

Προπονήτρια της Πάλης, ενέχεται σε υπόθεση με πλαστά δημόσια έγγραφα...


Νέο σκάνδαλο βρίσκεται στο προσκήνιο, στους κόλπους της Ελληνικής Ομοσπονδίας Φιλάθλων Πάλης (ΕΟΦΠ), με αιχμή προπονήτρια της ελληνορωμαϊκής πάλης η οποία δραστηριοποιείται και σε μεγάλο σύλλογο της Χαλκίδας.
Συγκεκριμένα, η επαγγελματίας προπονήτρια σήμερα, φαίνεται να έχει προσκομίσει σειρά πλαστών βεβαιώσεων ενεργούς αθλητικής δραστηριότητας στην δημόσια υπηρεσία που εργάζεται. Στη συνέχεια, παραπλανώντας τις αρχές σχετικά με την ακριβή ιδιότητά της, καταφέρνει να αποσπά με παράνομο τρόπο, απαλλαγή από τα εργασιακά της καθήκοντα με την ψευδή αιτιολογία πως ....






έχει την ιδιότητα της ενεργού αθλήτριας της Εθνικής Ομάδας και όχι της προπονήτριας όπως στην ουσία είναι.

Εξάλλου στον αθλητικό νόμο ορίζονται με σαφήνεια αφ΄ ενός ότι η ιδιότητα του προπονητού είναι ασυμβίβαστη με αυτή του εν ενεργεία αθλητού και αφ΄ εταίρου ότι μόνο όσοι διατηρούν ενεργή την δεύτερη ιδιότητά τους δικαιούνται να απαλλάσσονται από δημόσια καθήκοντα προκειμένου να διευκολυνθούν στις προπονήσεις τους.

Η υπόθεση, που ήρθε στο φως μετά από πρωτοβουλία του Πανελληνίου Συλλόγου Προπονητών Πάλης, έχει πάρει το δρόμο της δικαιοσύνης προκειμένου να καταλογιστούν οι σχετικές ευθύνες στους εμπλεκόμενους, μετά και από την κατάθεση μηνυτήριας αναφοράς στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Η ίδια η προπονήτρια , στην προσπάθειά της να αμβλύνει τις εντυπώσεις για τα όσα τις προσάπτονται δήλωσε στον αθηναϊκό τύπο, μεταξύ άλλων τα ακόλουθα: ¨… Είθισται η ομοσπονδία να χορηγεί τέτοιες βεβαιώσεις σε μέλη τα οποία της είναι απαραίτητα …¨, δίνοντας παράλληλα και μια δική της ερμηνεία στο νόμο. Πως όμως να δικαιολογήσει κανείς τα αδικαιολόγητα;
news24gr.blogspot

Δεν υπάρχουν σχόλια: