27.3.10

Μυστικός σύμβουλος του Καραμανλή ο Μπαρόζο...

Το ΚΑΡΦΙ αποκαλύπτει όλη τη συμπαιγνία σε βάρος της χώρας μας...
Το κλισέ των αστυνομικών μυθιστορημάτων «ο δολοφόνος επιστρέφει στον τόπο του εγκλήματος» θυμίζει η είδηση ότι ο τέως πρωθυπουργός βρίσκεται στο τελικό στάδιο της προετοιμασίας του για να επανακάμψει στην κεντρική πολιτική σκηνή. Την εποχή που η χώρα αγωνιά και αγωνίζεται να απαλλαγεί από την τραγωδία της Νέας Διακυβέρνησης, η οποία φέρει φαρδιά-πλατιά την υπογραφή του, ο Κ. Καραμανλής μελετά σοβαρά πλέον την πιθανότητα να...

δώσει μια πρώτη απάντηση σε όσα του καταλογίζουν.

Αν και η αρχική του θέση ήταν να κρατήσει επί μακρόν τη σιωπή του –αλλά όχι και να παραιτηθεί πολιτικά–, τώρα έχοντας αναθαρρήσει από τη θερμότατη υποδοχή που του επιφύλαξαν οι οργανωμένοι της Ν.Δ. τόσο στο ΣΕΦ όσο και στο προσυνέδριο της Θεσσαλονίκης, πιστεύει ότι θα πρέπει να δοθεί μια πρώτη απάντηση στις «συκοφαντίες» και την «απαξίωση» του… έργου του. Περιμένει όμως να το κάνει με μια συνέντευξη σε μεγάλη εφημερίδα, αφού περάσει η θύελλα με τις σκληρές διαπραγματεύσεις της ελληνικής κυβέρνησης στην Ευρώπη. Αυτή η συνέντευξη, με την οποία θα βολιδοσκοπήσει τις διαθέσεις της κοινής γνώμης, θα είναι εξαίρεση στη γραμμή της παρατεταμένης σιωπής και της λήθης που παραμένει κορυφαία επιλογή του.

Οι δισταγμοί του Καραμανλή ως προς την επιλογή του χρόνου της επανεμφάνισής του είναι δικαιολογημένοι. Όλοι τον συμβουλεύουν ότι θα ήταν αυτοκτονία να βγει από το καβούκι του τώρα και να προκαλέσει πανελλήνια αγανάκτηση είτε ασκώντας κριτική στον πρωθυπουργό είτε υπερασπιζόμενος την πολιτική του που μας οδήγησε στη χρεοκοπία. Πιθανότατα μάλιστα να το σκεφτεί δυο φορές πριν το αποτολμήσει ύστερα από τις αποκαλυπτικές πληροφορίες που δημοσιεύουμε σήμερα για το περίεργο παιχνίδι σε βάρος της Ελλάδας που έπαιξε δραπετεύοντας –με τη συνέργεια του «κολλητού» του Μπαρόζο– ο Κώστας Καραμανλής.

Είχε εμπιστευθεί στο φίλο του το μυστικό της επερχόμενης χρεοκοπίας της χώρας μας

Ο αρχιτέκτονας της χρεοκοπίας της οικονομίας, σε συνάντηση που είχε στις 30 Ιουνίου στο Μέγαρο Μαξίμου με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο, είχε ενημερωθεί αναλυτικά για τις άγριες προθέσεις των Ευρωπαίων. Ο Καραμανλής έκρινε σκόπιμο να αποκρύψει για ένα μεγάλο διάστημα όσα είχε πληροφορηθεί από τον Ευρωπαίο αξιωματούχο.

Ανεξάρτητα, όμως, από τις τεράστιες ευθύνες που έχει ο πρώην πρωθυπουργός, προκαλεί εντύπωση και η στάση του Μπαρόζο, ο οποίος συμπεριφέρονταν περισσότερο ως μέλος της Ν.Δ., παρά ως πρόεδρος της Ε.Ε. Αρχικά καλύπτοντας τις αλχημείες Αλογοσκούφη με τις αυξομειώσεις του ελλείμματος και στη συνέχεια κάνοντας την… πάπια στο μαγείρεμα των στατιστικών στοιχείων που του έστελνε η Αθήνα. Η τελευταία υπηρεσία του Πορτογάλου αξιωματούχου, που ψηφοθηρούσε ανερυθρίαστα για να επανεκλεγεί και χρειαζόταν την υποστήριξη των ομοϊδεατών του, ήταν η ενέργειά του να εκμυστηρευτεί το μυστικό της επερχόμενης χρεοκοπίας της χώρας μόνο στο «φίλο» του απερχόμενο πρωθυπουργό.

Σε εκείνη τη συνάντηση ο Μπαρόζο λειτούργησε και ως Λούλης! Όπως αναφέρουν οι γνωρίζοντες το παρασκήνιο, ξέροντας τα μελλούμενα υπέδειξε και προέτρεψε τον Καραμανλή να προσφύγει άμεσα σε εκλογές. Από εκείνη την ώρα ο πρώην πρωθυπουργός άρχισε να αναζητά την ευκαιρία για να δραπετεύσει.

Παράλληλα με τις συμβουλές προς τον ομοϊδεάτη του, ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής είχε ζητήσει και συγκεκριμένα μέτρα από την τότε κυβέρνηση. Ένα απ’ αυτά ήταν η κατάργηση διαφόρων Οργανισμών του Δημοσίου. Ο Μπαρόζο ήταν πιεστικός ζητώντας την άμεση υλοποίηση του συγκεκριμένου σχεδίου. Ο Καραμανλής ανέθεσε στον τότε γραμματέα του Υπουργικού Συμβουλίου ,Αργύρη Καρρά, τη σχετική μελέτη, η οποία, παρά τις βαρύγδουπες εξαγγελίες, έμεινε στα χαρτιά, όπως και τόσες άλλες...

Δεν υπάρχουν σχόλια: