15.3.10

Η ΕΛ.ΑΣ ψάχνεται και ...διαβάζει σημειώσεις...

Ο πρώτος γύρος των ερευνών σχετικά με την υπόθεση του 35χρονου Λάμπρου Φούντα, που έπεσε νεκρός την περασμένη Τετάρτη από πυρά αστυνομικών, ολοκληρώθηκε από την αντιτρομοκρατική υπηρεσία χωρίς ουσιαστική εξέλιξη. Αυτός ο κύκλος έρευνας είχε τον χαρακτήρα του επείγοντος μήπως και οι αστυνομικές υπηρεσίες επιτύχουν κάποιον αιφνιδιασμό που να σχετίζεται με την ανακάλυψη κρησφύγετου ή με την τεκμηρίωση εμπλοκής άλλων ατόμων στην ομάδα της Δάφνης.

Παρά το γεγονός ότι πέρασαν τρία 24ωρα από τη δημοσιοποίηση πρόσφατης φωτογραφίας του βιολόγου, οι αντιτρομοκρατικές υπηρεσίες δεν πήραν τις ουσιώδεις πληροφορίες που προσδοκούν και τις οποίες θεωρούν απαραίτητες προκειμένου να...

...προκληθούν ουσιαστικές εξελίξεις.

Η έρευνα στο σπίτι του 35χρονου έδωσε μια εικόνα συμβατή με έναν πολέμιο του συστήματος, την οποία άλλωστε είχε καλλιεργήσει από τα εφηβικά του χρόνια.

Στα εργαστήρια και τα ερευνητικά κλιμάκια αναλύουν σημειώσεις ακόμη και σε συγγράμματα και σχηματίζουν τον κύκλο των επαφών του αλλά και το χρονολόγιο πραγματοποίησής τους, με βάση στοιχεία από τον υπολογιστή και από την αλληλογραφία του Λάμπρου Φούντα.

Οπως χαρακτηριστικά αναφέρεται από θεσμικούς παράγοντες της Αστυνομίας, ο 35χρονος βιολόγος ήταν ένας εξαιρετικά μεθοδικός και πειθαρχημένος άνθρωπος που υπολόγιζε ακόμη και την τελευταία λεπτομέρεια.

Σύμφωνα με πληροφορίες, δεν είχε τηλεφωνική σύνδεση στο σπίτι του ούτε καν πρόσβαση στο Διαδίκτυο από τον υπολογιστή του. Οι αρμόδιοι αξιωματικοί διοχετεύουν ότι στις σημειώσεις του υπήρχαν σχεδιαγράμματα και χαρτογράφηση πολλών καμερών παρακολούθησης στο κέντρο της Αθήνας.

Θεωρητικά η αντιτρομοκρατική υπηρεσία έχει δημιουργήσει κάποια σενάρια σχετικά με ποιους ήταν στην επιχείρηση της Δάφνης, τι σκόπευαν να κάνουν και τι έχουν κάνει στο παρελθόν. Ωστόσο όλα αυτά είναι μη αποδείξιμα και ο κύκλος των στενών επαφών του παρουσιάζεται προβλέψιμος για έναν άνθρωπο με συγκεκριμένη ιδεολογική βάση και στάση ζωής.

Από τις κατ' οίκον έρευνες στη διάρκεια του Σαββατοκύριακου, ακόμη και στην επαρχία, δεν προέκυψε το παραμικρό. Στη διάρκεια της τρέχουσας εβδομάδας αναμένονται διάφορα εργαστηριακά πορίσματα και εκθέσεις σχετικά με συγκρίσεις DNA και ανάλυσης επικοινωνιών. Πάντως προβλέπονται βραδείς ρυθμοί στην εξέλιξη της έρευνας.
Ελευθεροτυπία

Δεν υπάρχουν σχόλια: