1.3.10

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ : ΚΥΚΛΩΜΑ ΔΙΚΗΓΟΡΩΝ ΣΤΗΝ ΒΕΡΟΙΑ...

Από tolimeri.blogspot.
Παρουσιάζουμε από σήμερα έγγραφα στοιχεία, από τα οποία προκύπτει δράση κυκλώματος δύο-τριών δικηγόρων στο Πρωτοδικείο της Βέροιας, οι οποίοι με την ανοχή, για να μην πούμε κάτι χειρότερο, ορισμένων, ευτυχώς ελαχίστων δικαστικών λειτουργών, ενδεχομένως δε και γραμματέων, έχει δημιουργήσει κλίμα απαξιωτικό για την λειτουργία και τις αποφάσεις της Δικαιοσύνης.
Το πρώτο έγγραφο που αποκαλύπτουμε είναι μια οκτασέλιδη αναφορά προς την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου, στην οποία αναφέρονται σημεία και τέρατα για την δράση των συγκεκριμένων δικηγόρων. Επειδή στην

αναφορά αυτή περιέχονται και προσωπικά δεδομένα, δεν θα δημοσιεύσουμε το περιεχόμενό της, αλλά θα περιοριστούμε στην τμηματική αναφορά των καταγγελλομένων την ακρίβεια των οποίων, όπως είχαμε υποχρέωση, επιβεβαιώσαμε και με επίσημα δικαστικά έγγραφα και θα παρουσιάσουμε τις αμέσως προσεχείς ημέρες. Σταχυολογούμε τα ακόλουθα περιστατικά:
Ύβρεις και απειλές σε βάρος δικαστικών που δεν είναι «αρεστοί» στο κύκλωμα, σε βάρος άλλων παραγόντων της εκάστοτε δίκης, είναι σε ημερήσια διάταξη, κατά την διάρκεια της δίκης.
Η παρουσία συγκεκριμένου «μάρτυρα» με αποκλειστικές μαρτυρικές ικανότητες σε πολλές και διάφορες δίκες των συγκεκριμένων δικηγόρων.( μέσα σ΄ ένα χρόνο «μαρτύρησε» περί τις 15 φορές!!!)
«Εξουδετέρωση» από την εκδίκαση υποθέσεων του κυκλώματος, των Δικαστικών εκείνων που δεν τους είναι «αρεστοί». Αυτό το επιτυγχάνουν με υποβολή αναφορών, μηνύσεων κλπ σε βάρος Δικαστών και Εισαγγελέων, ώστε να τους αναγκάζουν να εξαιρούνται από την εκδίκαση των υποθέσεών τους. Αξίζει να σημειωθεί ότι σε τρείς δίκες μεταξύ των ιδίων διαδίκων αυτοεξαιρέθηκαν δύο δικαστές και εξαιρέθηκε ένας. (Το Πρωτοδικείο της Βέροιας δεν διαθέτει τόσους πολλούς Δικαστές και ο «αποκλεισμός» τριών από αυτούς, σημαίνει πολλά). Άλλωστε το κύκλωμα σε δικόγραφά του με θρασύτητα αναφέρεται σε συγκεκριμένους Δικαστές τους οποίους υποδεικνύει ως ικανούς να δικάζουν τις υποθέσεις τους.
Κατά την διάρκεια μίας δίκης ο ένας δικηγόρος ΕΦΤΥΣΕ παράγοντα της δίκης, χωρίς ο πρόεδρος να τολμήσει να του πει λέξη.
Υπάρχουν και άλλα πολλά στοιχεία τα οποία έχοντας υπ’ όψη του ο Άρειος Πάγος, ερευνά σε βάθος την υπόθεση. Δεν γνωρίζουμε αν είναι τυχαίο το γεγονός ότι πρόσφατα απομακρύνθηκαν από τις θέσεις τους Δικαστικοί ή μήπως σε βάρος τους προέκυψαν στοιχεία, σε σχέση με τους συγκεκριμένους δικηγόρους.
Εκείνο όμως το οποίο προκαλεί κατάπληξη είναι ο τρόπος με τον οποίον ο πρόεδρος του τοπικού δικηγορικού συλλόγου, θέλοντας να καλύψει το κύκλωμα, εμπόδισε Δικαστή να καταθέσει αναφορά για τα τραγελαφικά αλλά και θλιβερά περιστατικά που συμβαίνουν στο Πρωτοδικείο. Τις αμέσως επόμενες ημέρες θα παρουσιάσουμε το «καυτό» ντοκουμέντο.
.

Δεν υπάρχουν σχόλια: