22.1.10

Καρβέλας: "Καλύτερα τώρα, παρά να εγκαταλείψω στα μέσα της παραγωγής"...

«Θέλετε να μιλήσουμε από ψυχής; Αισθάνομαι ότι έφυγε ο ενθουσιασμός! Καλύτερα τώρα, παρά να εγκαταλείψω στα μέσα της παραγωγής». Σε αυτό το κλίμα φαίνεται ότι κινήθηκε η τελευταία και καθοριστική συζήτηση ανάμεσα στον Νίκο Καρβέλα και τους Γερμανούς συμβούλους του Alpha. Ηταν το δεύτερο ραντεβού την ίδια μέρα και έγινε στο σπίτι Καρβέλα - Πάνια στην Εκάλη, μετά την εκπομπή της Αννίτας στο Alter.

Ηταν μια βραδιά που...

...εξελίχθηκε σε θρίλερ. Εκεί που προσπαθούσαν να βρουν οι δύο πλευρές συμβιβαστική λύση, λίγη ώρα αργότερα τα δεδομένα άλλαξαν. Σε καμία περίπτωση ο Νίκος Καρβέλας δεν μπορούσε να δεχθεί την έλευση της Αντας Λιβιτσάνου χωρίς πρώτα να έχει ερωτηθεί. Η πρώτη συνάντηση στο σπίτι, πριν από την εκπομπή της Αννίτας, ολοκληρώθηκε με τη δέσμευση του συνθέτη ότι θα απαντήσει το πρωί.

Οι Γερμανοί σύμβουλοι του Alpha φαίνεται ότι δεν μπορούσαν να περιμένουν. Λίγο αργότερα, τηλεφωνικώς, ζητούν εσπευσμένα νέο ραντεβού, έστω και τις πρωινές ώρες. Η πίεση φαίνεται ότι λειτούργησε καταλυτικά για τον συνθέτη που -αμετακίνητος- δήλωσε την αποχώρησή του.

Tελειώνοντας χθες ξημερώματα η συνάντηση, ο Νίκος Καρβέλας ήταν ξεκάθαρο ότι δεν θα συμμετείχε στο «Greek Ιdol»! Τι ήταν όμως αυτό που έκανε τον δημοφιλή συνθέτη να χάσει τον ενθουσιασμό του; Θα ήταν αφελής οποιοσδήποτε πίστευε ότι ο Νίκος Καρβέλας θα αποτελούσε διακοσμητικό στοιχείο μιας κριτικής επιτροπής. Το γεγονός ότι κάποιοι τον έχρισαν «πρόεδρο» για να χρυσώσουν το χάπι δεν του έλεγε απολύτως τίποτα. Ηθελε να έχει τον τελικό έλεγχο, να αισθάνεται ασφαλής και αυτό είχε να κάνει με την όλη «χημεία».

Υπογράφοντας το προσύμφωνο με τον Alpha (τελικό συμβόλαιο δεν είχε υπογράψει) θεωρούσε δεδομένο ότι θα είχε τον τελευταίο λόγο σε ό,τι διαδικαστικό αφορούσε το talent show. Πολύ περισσότερο, δε, στην [Τα ονόματα της Αντας Λιβιτσάνου (φωτ.) και της Ευγενίας Μανωλίδου έχριζαν δεύτερης σκέψης στο μυαλό του Νίκου Καρβέλα.] ν επιλογή της παρουσιάστριας και των δύο ακόμη κριτών. Οσοι γνωρίζουν τον Νίκο, ξέρουν ότι δεν είναι από τους ανθρώπους που μπορεί να τον φέρεις «προ τετελεσμένων». Είναι ένας ιδιόρρυθμος καλλιτέχνης, ιδιοφυής για πολλούς. Ή του ύψους ή του βάθους. Μπορεί να κάνει όπερα ή, για την πλάκα του, το «Βας Βας Παρασκευάς». Δεν υπάρχει μέση κατάσταση. Το «Greek Idol» γι’ αυτόν, όπως εξελισσόταν, αποτελούσε μια μέση κατάσταση! Για εκείνον, τόσο η επιλογή της Ευγενίας Μανωλίδου όσο και της Αντας Λιβιτσάνου έχριζαν δεύτερης σκέψης... Σίγουρα τα ονόματα αυτά δεν θα ήταν στις προτεραιότητές του. Η αλήθεια είναι πως ο συνθέτης πρώτη φορά -παρά τις άπειρες προτάσεις- ενδίδει σε μια τέτοια πρόκληση. Ολοι γνωρίζουν ότι όλα αυτά τα χρόνια αποφεύγει την τηλεόραση όπως ο διάολος το λιβάνι. Ακόμη και οι τηλεοπτικές συνεντεύξεις του μετριούνται στα δάχτυλα του ενός χεριού.

Δεν ήξερε, δεν ρώταγε; Αυτό έκανε. Δίπλα του σε όλες τις διαπραγματεύσεις, συζητήσεις και προωθητικές κινήσεις η σύζυγός του Αννίτα Πάνια. Κάτι που στην πορεία φαίνεται ότι ενόχλησε ιδιαίτερα τα στελέχη του Alpha. Χαρακτηριστικά, άνθρωποι από το στενό περιβάλλον του συνθέτη σχολιάζουν για την αποχώρηση: «Είναι σαν να ετοιμάζεται μια δισκογραφική δουλειά και να ζητάνε από τον Νίκο να την υπογράψει, έχοντας γράψει τη μουσική κάποιος άλλος!» Με λίγα λόγια, ο Νίκος Καρβέλας κάποια στιγμή ένιωσε απλώς και μόνο ότι πουλούσε το όνομά του. Και αυτό είναι κάτι που δεν έχει κάνει ποτέ στη ζωή του, με όποιο κόστος. Στην πορεία άρχισε να θέτει τα δικά του βέτο. Η αλήθεια είναι ότι τα «όχι» από τον συνθέτη έδιναν και έπαιρναν. Και το κυριότερο; Οι απόψεις μεταξύ των πλευρών δεν συνέκλιναν πουθενά! Ενα αγεφύρωτο χάσμα που έγινε ιδιαίτερα αντιληπτό τις τελευταίες μέρες, όταν «φόρτσαραν» οι μηχανές!
από το εspressonews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: