31.1.10

Β. Λυριτζής: " Έφερνα χρήματα στην ΕΡΤ"...

"Πλήρωνα τον πελάτη κι όχι ο πελάτης εμένα"...
«Δεν αισθάνθηκα καθόλου ότι βρέθηκα στη θέση του απολογούμενου – βρέθηκα όμως στο στόχαστρο» δηλώνει ο Βασίλης Λυριτζής στην εκπομπή 12-1 του Σαββάτου στον Flash 96. Ο δημοσιογράφος τονίζει ότι «ούτε όλοι οι άνθρωποι είναι ίδιοι, ούτε οι δουλειές, ούτε η αποδοτικότητα» και καταλήγει ότι «υπάρχει ένας άκρατος λαϊκισμός τον οποίο χαϊδεύουν πολλοί».

Έφερνα χρήματα στην ΕΡΤ
«Νιώθω υπερήφανος» συνέχισε σε άλλο σημείο «που έφερνα χρήματα στην ΕΡΤ, έκανα την δουλειά μου με τρόπο που δεν μπορούσε κανείς να...

...πει κουβέντα, με αξιοπρέπεια με αποδοτικότητα όχι μόνο στα νούμερα αλλά και στα οικονομικά μεγέθη» και δηλώνει «πλήρωνα τον πελάτη και όχι ο πελάτης εμένα» κάτι που όμως καταλαβαίνει ότι «δεν ενδιαφέρει κανέναν σε μια ανθρωποφαγική κοινωνία». «Κάποιοι θέλουν μια κοινωνία ίση προς το μέτριο».

Η αμοιβή μου στην ΕΡΤ είναι 324.000 ευρώ
Ο Βασίλης Λυριτζής αποκαλύπτει ότι από το 2001 που εργάζεται στην ΕΡΤ έχει δεχθεί 6 προτάσεις από ιδιωτικά κανάλια. Παραδέχεται ότι παίρνει 324.000 ευρώ μεικτά το χρόνο και αναρωτιέται αν «όλοι όσοι ασκούν κριτική είναι σε θέση να αποκαλύψουν την φορολογική τους δήλωση». Όλη αυτή η συζήτηση «απολύτως υποβαθμίζει το περιεχόμενο της ενημέρωσης» και «είναι αυτοί που θέλουν τους δημοσιογράφους απλήρωτους, στο χιλιάρικο, στο μπλοκάκι ή με μαύρα». Ο ίδιος κάνει σαφές ότι θέλει να υπηρετήσει «τον ελεύθερο ανταγωνισμό που ανεβάζει όλους προς τα πάνω» και συμπλήρωσε, «όταν ο ανταγωνισμός είναι σε υψηλότερες τιμές πολλοί δεν βολεύονται».

Πάμε στον Σκάι
Παραδέχεται ότι μαζί με τον Δημήτρη Οικονόμου πάνε στον ΣΚΑΙ και ξεκαθαρίζει ότι στην ΕΡΤ δεν είχαν πρόβλημα να επαναδιαπραγματευθούν όποιο ποσό ήθελαν, τους πρότειναν μείωση αλλά δεν τους αφορά το θέμα των χρημάτων μόνο το ότι δεν είχαν υποστήριξη σε όλα αυτά που ακούστηκαν τον τελευταίο καιρό για τις αμοιβές και τονίζει «Δεν θέλω να δουλεύω σε ένα μαγαζί που υποτιμά και απαξιώνει τον εαυτό του». Συνεχίζει λέγοντας ότι δεν θέλει να σκέφτεται συμφέροντα και ότι ποτέ δεν δέχθηκε τηλεφώνημα από υπουργό ή υπεύθυνο της ΕΡΤ για τη δουλειά του. Στις 12 Φεβρουαρίου σταματούν από την ΕΡΤ, δεν υπάρχει ακριβής ημερομηνία για το πότε ξεκινάνε στον ΣΚΑΙ, «Κατά πάσα πιθανότητα θα κάνουμε πρωινό 6-10 με αλλαγές στο ύφος και το περιεχόμενο θα είναι πιο γρήγορο ζωντανό με εκμετάλλευση τεχνικών πόρων» που όπως διευκρινίζει όταν «ένας σταθμός γίνεται ενημερωτικός πρέπει να αναπτύξει τα μέσα του». Η συνεργασία τους με το κανάλι του Φαλήρου θα αφορά και στο ραδιόφωνο του Σκαι. Ενώ για το συμβόλαιό τους δήλωσε ότι θα είναι πολυετές.

Τα χρήματα στον Σκάι είναι πολύ καλύτερα
Σε άλλο σημείο παραδέχθηκε ότι «Υπάρχει σπατάλη στην ΕΡΤ» και αναρωτήθηκε «Γιατί να καίμε τα ξερά μαζί με τα χλωρά». Ενώ σημείωσε ότι, «δεν είχα πρόβλημα που ειπώθηκε ο μισθός μου παρόλο που νομικά δεν στέκει, με πείραξε ο τρόπος που χρησιμοποιήθηκε». Σε ερώτηση για το αν τα χρήματα θα είναι καλύτερα στον ΣΚΑΙ απάντησε: «Πληρώνει ο ελληνικός λαός για να μάθει; Είναι πολύ καλύτερα». Κλείνοντας την συνέντευξή του ο Βασίλης Λυριτζής στον FLASH 96 προέτρεψε, «Να υπερασπιστούμε την ενημέρωση που δεν είναι προϊόν, αλλά δικαίωμα… Δεν είναι ντομάτες να λέμε την τιμή του».

Από την Βουλή το ΔΣ της ΕΡΤ
Τέλος πρότεινε το Δ.Σ. της ΕΡΤ θα «Πρέπει να ορίζεται από την Βουλή, διακομματικά και όχι από την κυβέρνηση»
από το enimerosi24.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: