31.1.10

Οι στάχτες της Τζούλιας...

Του Κοσμά Βίδου
* Πριν από αρκετούς μήνες ήταν η δολοφονία του επιχειρηματία της νύχτας Μπάμπη Λαζαρίδη, συζύγου της λαϊκής (και βάλε) αοιδού Πόπης Μαλιωτάκη και συντρόφου της επίσης λαϊκής αοιδού Αγγελικής Ηλιάδη. Τότε, οι εν δυνάμει κληρονόμοι του εκλιπόντος (χήρες, νόμιμες ή μη, μητέρες, αδελφές) είχαν στήσει στα «παράθυρα» ένα από τα πιο σουρεαλιστικά ξεκατινιάσματα που έχουμε δει από καταβολής της ελληνικής τηλεόρασης. Ο «Μπαμπίνος», όπως τον αποκαλούσαν χαϊδευτικά οι μαινάδες που επί εβδομάδες κυριαρχούσαν στις κουτσομπολίστικες εκπομπές, αποθεώθηκε ως το εμβληματικό αρσενικό που κάθε μάνα θα ήθελε να είναι γιος της, κάθε γυναίκα θα ήθελε να είναι σύζυγός της και πατέρας του παιδιού της.

Πίσω όμως από την προσπάθεια ωραιοποίησης του...

...αδικοχαμένου, στην οποία επιδόθηκε κάθε μια από τις γυναίκες της ζωής του για διαφορετικούς λόγους, όλοι καταλάβαμε την αλήθεια. Ποιος ήταν ο Μπαμπίνος και για ποιον λόγο είχε αυτό το τέλος.

* Την περασμένη εβδομάδα παρακολουθήσαμε κάτι παρόμοιο. Μια ιστορία όπου μπορεί κανείς από τους εμπλεκομένους να μην τόλμησε να πει την αλήθεια, αλλά όλοι τη μυριστήκαμε. Αναφερόμαστε στη σύγκρουση της Τζούλιας Αλεξανδράτου, του πατέρα της και του πρώην αγαπημένου της Χρήστου Ψωμόπουλου. Με τους δύο άντρες να δηλώνουν την πρόθεσή τους να σώσουν την αθώα Τζούλια από τους«κακούς ανθρώπους». Και με την Τζούλια μονίμως συγχυσμένη, με θολό βλέμμα...

* Για άλλη μια φορά τα πράγματα δεν ειπώθηκαν με το όνομά τους. Ολοι όμως καταλάβαμε ποιοι ήταν οι«κακοί άνθρωποι»,ποια κυκλώματα καταγγέλλονταν εμμέσως από τον μπαμπά και τον πρώην. Και επειδή εν προκειμένω το κεντρικό πρόσωπο του ρεπορτάζ (;) δεν ήταν νεκρό, όπως ο Λαζαρίδης, παρά μια ολοζώντανη και εξαιρετικά όμορφη κοπέλα, το «σόου» έμοιαζε πιο άγριο από κάθε άλλη φορά.

* Ο κατήφορος Αλεξανδράτου ήταν προδιαγεγραμμένος ήδη από τα Καλλιστεία του 2006, όταν προς έκπληξη των πάντων έχασε τον τίτλο της Σταρ Ελλάδος από τη σαφώς υποδεέστερή της Ολυμπία Χοψονίδου. Από εκείνη τη στιγμή και ύστερα η αδικημένη έκανε ό,τι μπορούσε, όχι για να δείξει τη θλίψη ή τον θυμό της, αλλά την περιφρόνησή της προς όλους. Προκλητική και εριστική άνευ λόγου και αιτίας, κατάφερε να γίνει μια από τις πιο αντιπαθητικές περσόνες της τηλεόρασης. Βεβαίως, από την αντιπάθεια περνούσες γρήγορα στη λύπηση, παρακολουθώντας τις σπασμωδικές προσπάθειές της να πείσει ως ηθοποιός (χωρίς ταλέντο) και ως τραγουδίστρια (χωρίς φωνή). Η πανέμορφη Τζούλια κατέληξε να είναι ένας κλόουν, τον οποίο χλεύαζαν ανερυθρίαστα ριαλιτζήδες, πανελίστες και τηλεθεατές. Αγνοώντας βεβαίως και εκείνοι το«εικόνα σου είμαι, κοινωνία, και σου μοιάζω»...

* Το γεμάτο άχυρα κεφάλι της- επιβεβαίωση των ανεκδότων που θέλουν τις ξανθές χαζές; Οι κακοί συμβουλάτορες; Οι λάθος επιλογές; Τι, τέλος πάντων, έφταιξε για την εντυπωσιακή κατρακύλα της; Ο χαρακτήρας της, είπαν ή άφησαν να εννοηθεί άνθρωποι του περιβάλλοντός της, δηλώνοντας:«Δεν ακούει κανέναν, κάνει ό,τι της κατέβει».Και δεν έφταιξε καθόλου η ανθρωποφάγος τηλεόραση, η οποία ρίχνει χωρίς δεύτερη σκέψη στα λιοντάρια της τηλεθέασης κάθε Τζούλια που δεν είναι σε θέση να χειριστεί σωστά την εικόνα της; Γιατί αν η Αλεξανδράτου είναι γεννημένη για να εξευτελίζεται δημοσίως με τις δηλώσεις, τις συμπεριφορές, τις επιλογές της, τα κανάλια (ορισμένα κανάλια) σε περιπτώσεις σαν τη δικιά της επενδύουν για να χορτάσουν το αδηφάγο κοινό. * Οχι, αυτό δεν είναι ένα άρθρο οίκτου για το θύμα ενός απάνθρωπου ριάλιτι. Μια υπενθύμιση είναι, του πόσο άσπλαχνοι γινόμαστε ως τηλεθεατές όταν διασκεδάζουμε την πλήξη μας εμπαίζοντας τα ρετάλια της εγχώριας show biz- η ασπλαχνία των καναλιών που τα μετράνε όλα με τα νούμερα της ΑGΒ, δεδομένη. Και για να κάνουμε και εμείς εντυπωσιακό φινάλε, από όσα ειπώθηκαν ανάμεσα στην κοπέλα και στον πατέρα της κρατάμε το:«Παιδί μου, άφησέ τα όλα και γύρνα σπίτι», «Μα, μπαμπά, εσείς με βάλατε σε αυτή τη δουλειά, από τα πέντε μου χρόνια».
On air - BHMA

Δεν υπάρχουν σχόλια: