1.1.10

Προανάκριση για τον τραυματισμό αλλοδαπού κρατούμενου στο Α.Τ. Ακροπόλεως...

Με εντολή του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστράτηγου Ελευθερίου Οικονόμου, η Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων επελήφθη υπόθεσης τραυματισμού αλλοδαπού κρατούμενου στο Αστυνομικό Τμήμα Ακρόπολης.

Ειδικότερα στο πλαίσιο της εντολής αυτής διενεργείται προανάκριση για να...

διερευνηθούν οι συνθήκες και οι υπαίτιοι πρόκλησης σωματικών βλαβών σε αλλοδαπό κρατούμενο, ο οποίος σήμερα το πρωί μεταφέρθηκε από το Αστυνομικό Τμήμα Ακρόπολης σε Νοσοκομείο, όπου νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση με τραύματα στον κορμό και στα άκρα του.

Χθες το απόγευμα (31-12-2009) σχηματίσθηκε σε βάρος του δικογραφία από το Αστυνομικό Τμήμα Ακρόπολης για απόπειρα απόδρασης, αντίσταση, απλή σωματική βλάβη και εξύβριση, πράξεις που φέρεται ότι έλαβαν χώρα την 13.40΄ ώρα εντός του Αστυνομικού Τμήματος. Σήμερα το πρωί επρόκειτο να μεταχθεί στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Αθηνών, όμως λόγω της κατάστασης της υγείας του, μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο.

Στο πλαίσιο της έρευνας που διενεργείται, ο κ. Αρχηγός έδωσε επιπλέον εντολή:

α. να διερευνηθούν οι ενέργειες ή/και οι παραλείψεις όλων των αστυνομικών και του Αξιωματικού Υπηρεσίας, που βρίσκονταν στο Αστυνομικό Τμήμα ως προς τον χειρισμό του περιστατικού και τη σύνταξη της χθεσινής δικογραφίας για απόπειρα απόδρασης, κλπ

β. να εξακριβωθεί ο τρόπος, το περιεχόμενο και οι ώρες ενημέρωσης του Διοικητή και των ιεραρχικά προϊσταμένων Υπηρεσιών και γενικότερα να εξετασθεί η ανταπόκριση και η επάρκεια των υπηρεσιακών ενεργειών.

Σημειώνεται ότι ο 30χρονος αλλοδαπός κρατούμενος (υπήκοος Χιλής) είχε συλληφθεί την 23-12-2009 για παράβαση του νόμου περί όπλων, καθώς φέρεται να επιτέθηκε σε πολίτη χρησιμοποιώντας σιδερένια λάμα. Την 24-12-2009 είχε οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ο οποίος του όρισε ρητή δικάσιμο για 08-01-2010. Στη συνέχεια κρατείτο προκειμένου να εφαρμοστεί σε βάρος του το μέτρο της διοικητικής απέλασης, λόγω στέρησης άδειας παραμονής στη χώρα μας.

Για το περιστατικό και τη διενέργεια της προανάκρισης έχει ενημερωθεί σχετικά ο αρμόδιος Εισαγγελέας, ενώ για τα αποτελέσματα της έρευνας καθώς και για οποιαδήποτε εξέλιξη θα υπάρχουν σχετικές ανακοινώσεις...

Δεν υπάρχουν σχόλια: