27.1.10

Που είναι ο Κανέλος;...

«Βοηθήστε με να βρω τον Κανέλο». Αυτό είναι το όνομα της ομάδας στο Facebook που δημιούργησε ο κ. Ανδρέας Κωνσταντινίδης προκειμένου να κινητοποιήσει όσους περισσότερους μπορεί στην προσπάθεια ανεύρεσης του σκύλου του, ο οποίος εκλάπη από το αυτοκίνητό του πριν από μία εβδομάδα στην Ομόνοια. Η ιστορία έχει συγκινήσει πάνω από 6.250 χρήστες της ιστοσελίδας, που έχουν γίνει μέλη του γκρουπ.

«Στις πέντε το απόγευμα πάρκαρα στην οδό Σατωβριάνδου και πετάχτηκα να αγοράσω κάποια πράγματα. Περίπου σαράντα λεπτά αργότερα γυρνώντας στο αυτοκίνητο διαπίστωσα ότι...

...είχε παραβιαστεί. Παρόλα αυτά οι πόρτες και τα παράθυρα ήταν κλειστά. Είχαν πάρει το navigator που είχα στο ντουλαπάκι, ένα κινητό, τον Κανέλο, την κουβέρτα και το καλάθι του», λέει στα «ΝΕΑ» ο κ. Κωνσταντινίδης.

Αμέσως κάλεσε την Αστυνομία και δήλωσε επιτόπου την κλοπή. Ενημέρωσε επίσης τον Πανελλήνιο Κτηνιατρικό Σύλλογο και μπλόκαρε το τσιπ, την ηλεκτρονική ταυτότητα δηλαδή που φορά κάθε σκύλος, ενώ το ίδιο κιόλας βράδυ δημιούργησε το γκρουπ στο Facebook. «Σε μια προσπάθεια τα δύο δικά μου μάτια να πολλαπλασιαστούν. Είπα, ποτέ δεν ξέρεις», λέει χαρακτηριστικά.

Είναι αξιοσημείωτο ότι κάθε 1,07 λεπτό προστίθεται ένα νέο μέλος στη μεγάλη παρέα που ψάχνει το κανελί Πίνσερ. Ωστόσο, έχουν περάσει επτά ημέρες και δεν έχει καταφέρει να βρει τα ίχνη του αγαπημένου του φί λου. Αυτό τον ανησυχεί αρκετά, γιατί το μικρόσωμο σκυλάκι έχει ένα πρόβλημα στην κόρη του ματιού του και δεν βλέπει καλά.

«Κanelos is missing»
Η κινητοποίηση των χρηστών του site κοινωνικής δικτύωσης είναι πολύ μεγάλη. Στις πέντε μέρες το γκρουπ αριθμούσε ήδη 5.500 φίλους, ενώ όπως σημειώνει ο ιδιοκτήτης του Κανέλου «είναι υπέροχο ότι πολλοί από τους φίλους αυτούς έχουν αντικαταστήσει τις φωτογραφίες του προφίλ τους με φωτογραφία του Κανέλου που έχει τη λεζάντα ”Κanelos is missing”- ο Κανέλος χάθηκε. Είναι πραγματικά απίστευτο και αξιοσημείωτο». Κάποιοι μάλιστα συναντήθηκαν μαζί του και τον συνόδευσαν στο Σχιστό, που πήγε να ψάξει για παράνομα εκτροφεία σκύλων, και στην Ομόνοια, ενώ άλλοι τον ενημέρωσαν ότι έψαξαν μόνοι τους για τον σκύλο του.

Κάθε λίγα λεπτά κάποιος ανεβάζει ένα μήνυμα που ρωτά για την πορεία των ερευνών ή κοινοποιεί την ιστορία στους δικούς του φίλους ώστε να αυξηθούν τα μά τια που ψάχνουν για τον οκτάχρονο σκύλο. Για παράδειγμα, η χρήστρια Μαρία- Έμιλυ Αγγελοπούλου, η οποία μάλιστα έχει βάλει τη φωτογραφία του μικρόσωμου Πίνσερ στο προφίλ της, ρωτούσε χτες στις 2 το μεσημέρι «έχουμε κανένα νέο;». Η χρήστρια Μαρία Μαράκη πάλι έγραφε χτες το πρωί «έστειλα σε όλες τις διευθύνσεις που γράφεις μήνυμα με το e-mail μου. Θέλω πολύ να βοηθήσω, όσο μπορώ, γιατί δεν μπορώ να διανοηθώ πώς θα ήταν αν έχανα εγώ τον Βίκτωρα. Ελπίζω να πράξουν έτσι κι άλλοι και να στείλουν στους αρμόδιους κανένα e-mail για να πάρει μεγαλύτερη έκταση το θέμα».

«Τα ενδεχόμενα είναι δύο. Είτε οι κλέφτες να ήταν χρήστες και σκοπός τους να ήταν να πάρουν ό,τι μπορεί να πωληθεί εύκολα είτε να πρόκειται για κυκλώματα που κλέβουν και πωλούν ακριβούς σκύλους ή τους χρησιμοποιούν για αναπαραγωγή σε παράνομα εκτροφεία», σημειώνει ο κ. Κωνσταντινίδης. Και προσθέτει: «Δυστυχώς έχω απελπιστεί και τείνω να πιστέψω ότι ισχύει το δεύτερο». Από την Τετάρτη το βράδυ κατεβαίνει κάθε μέρα στην ευρύτερη περιοχή της Πλατείας Ομονοίας και ψάχνει. «Οι τοξικομανείς μού είπαν ότι συχνά παίρνουν κάποιο αδέσποτο σκυλάκι για παρέα, δεν κλέβουν όμως και συνήθως ύστερα από 4 ή 5 μέρες το αφήνουν να φύγει γιατί αδυνατούν να το ταΐσουν», λέει. Οι τοξικομανείς μάλιστα, όπως λέει ο ίδιος, είναι έξαλλοι με το περιστατικό.

«Ακριβή ράτσα»
Για την κ. Λιάνα Αλεξανδρή, διευθύντρια της Ελληνικής Φιλοζωικής Εταιρείας, η περίπτωση του Κανέλου είναι αρκετά περίεργη. Όπως δηλώνει, «μπορεί να υπάρχει δόλος, άλλωστε πρόκειται για ακριβή ράτσα και η περιοχή της κλοπής είναι επικίνδυνη. Ωστόσο, ευτυχώς δεν πρόκειται για δυσεύρετη ράτσα, αντίθετα αναπαράγεται σε εκτροφεία, οπότε μπορεί να μην έχει “μπλέξει” με το κύκλωμα των παράνομων εκτροφείων. Όπως και να έχει όμως, είναι απαράδεκτο να κλέβει κανείς τον σκύλο κάποιου όταν μπορεί να έρθει σε εμάς και να πάρει έναν».

Ο κ. Νίκος Βασιλάκος, εκπρόσωπος της ΜΚΟ Ιnternet Νow!, επισημαίνει ότι «είναι αναρίθμητες οι περιπτώσεις που έχει χρησιμοποιηθεί το Facebook για κινητοποίηση του κοινού για καλό- και κακό ενίοτεσκοπό στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Το Ιnternet είναι δύναμη, όποιος το αξιοποιεί κερδίζει και- το σημαντικότερο- βοηθά». Συμπληρώνει δε ότι τα παραδείγματα του πόσο μπορεί να βοηθήσει το Διαδίκτυο είναι δεκάδες και καθημερινά. «Δεν είναι τυχαίο ότι πλέον πολλές αγγελίες μπαίνουν πρώτα στο Facebook και μετά στους δικτυακούς τόπους των αγγελιών. Σε κάθε περίπτωση Facebook, Τwitter, Linkedin και Ηi5 είναι άμεσα».

ΜΕΓΑΛΗ ΠΑΡΕΑ
Κάθε 1,07 λεπτό προστίθεται ένα νέο μέλος στη μεγάλη παρέα που ψάχνει το κανελί Πίνσερ!
Όποιος γνωρίζει κάτι για τον Κανέλο ας επικοινωνήσει με τον κ. Κωνσταντινίδη στο 6949354000...
από τα NEA

Δεν υπάρχουν σχόλια: