3.1.10

ΚΑΖΑΜΙΑΣ 2010

ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ Η πρώτη μεγάλη έκπληξη της νέας σεζόν. Απομακρύνεται από τον Alpha ο Νίκος Σαμοΐλης και στη θέση του τοποθετείται η Ελλη Στάη. Εν ριπή οφθαλμού νοικοκυριά σώζονται, περιουσίες αποκαθίστανται, δάνεια αποπληρώνονται και υποχρεώσεις τακτοποιούνται. «Με την τσέπη της Ελλης»!

ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ Σοκ στον κόσμο του θεάματος και στο σύμπαν της δημοσιογραφίας. Το τσίρκο Μεντράνο κάνει πρόταση στο δ.σ. της ΕΣΗΕΑ να συμμετέχει στις παραστάσεις του, με τα έσοδα να διατίθενται στο ταμείο των άνεργων δημοσιογράφων. Τα μέλη αρχικά συμφωνούν, αλλά η συμφωνία τσακίζει όταν τίθεται επί τάπητος το φλέγον ζήτημα: Ποιος θα...

βγαίνει πρώτος στην αρένα;

ΜΑΡΤΙΟΣ Αναπάντεχη επιστροφή στα media της Γιάννας Αγγελοπούλου, που αγοράζει «Τα Νέα». Αμέσως επικρατεί οργασμός δημιουργίας και πυρετός παραγωγικότητας. Προσλαμβάνονται δεκάδες νέα στελέχη, αφικνούνται εκατοντάδες ξένοι σύμβουλοι, προσφέρονται χιλιάδες μπόνους και επιμίσθια. (Η εφημερίδα μετακομίζει από τα Ιλίσια στα Ηλύσια Πεδία).

ΑΠΡΙΛΙΟΣ Κρίση, κρίση και πάλι κρίση οικονομική, που βαθαίνει μέρα με τη μέρα. Σε μια προσπάθεια διεξόδου, όλες οι ημερήσιες εφημερίδες γίνονται κυριακάτικες, όλες οι κυριακάτικες εφημερίδες γίνονται free press, όλα τα free press γίνονται blogs και όλα τα blogs γίνονται ΜΚΟ. Κατόπιν όλων πτωχεύει ο Τζορτζ Σόρος.

ΜΑΪΟΣ Χαμός στο υπουργικό συμβούλιο με προσωπική πρωτοβουλία Γιώργου Παπανδρέου. Εντυπωσιασμένος ο πρωθυπουργός από την επιτυχία της Στάη στον Alpha, της αναθέτει επισήμως να βρει λύσεις στα προβλήματα του προϋπολογισμού και της οικονομίας. «Αν είναι για το «Ελλημα», σπεύδω!», απαντά συγκινημένη η ανκοργούμαν.

ΙΟΥΝΙΟΣ Breakthrough στην ΕΣΗΕΑ! Μετά από ακινησία και ακαμψία μηνών, βρίσκεται τελικά υποψήφιος δημοφιλής, ευέλικτος, ευπροσήγορος, ακαταπόνητος και ακομμάτιστος για να ηγηθεί του διοικητικού συμβουλίου. Πρόεδρος της Ενωσης αναλαμβάνει ο θρυλικός Gummy Bear!

ΙΟΥΛΙΟΣ Μετά απ' το επιτυχημένο πείραμα Στάη, ο Γιώργος Παπανδρέου αποφασίσει να εμπιστευτεί κυβερνητικές θέσεις και σε άλλα πρόσωπα της τηλεόρασης. Η Αγγελική Νικολούλη αναλαμβάνει το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, ο Μιχάλης Κεφαλογιάννης αναλαμβάνει το υπουργείο Υγείας, ο Γιώργος Αυτιάς αναλαμβάνει το υπουργείο Οικονομικών. Το υπουργείο Εθνικής Αμυνας αναλαμβάνει ο Δήμος Βερύκιος, έπειτα από έντονες πιέσεις.

ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ Τον Αύγουστο, ως γνωστόν, δεν υπάρχουν ειδήσεις.

ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ Κορυφώνεται η αγωνία στην ΕΡΤ, καθώς ουδείς από τους υποψήφιους για την ηγεσία της εταιρείας δεν πληροί τις απαραίτητες προϋποθέσεις. Μπροστά στο αδιέξοδο ο Παύλος Γερουλάνος υπογράφει συμβόλαιο με τον επικεφαλής της Federal Bank. Στην Αγία Παρασκευή επικρατεί ενθουσιασμός, αλλά το ντιλ τσακίζει όταν οι αμερικανικές αρχές ανακαλύπτουν πως ο Μπεν Μπερνάνκι καλύπτει πάγιες και διαρκείς ανάγκες.

ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ Τρίτη αιφνιδιαστική κίνηση Παπανδρέου, που δηλώνει γοητευμένος από την επιτυχία της σχολής Μαλέλη και αναθέτει το υπουργείο Παιδείας στον ισχυρό άνδρα του Star. Φοιτητικές παρατάξεις και πανεπιστημιακοί δάσκαλοι αποδοκιμάζουν την επιλογή, θυμίζοντας παλαιότερη δήλωση του υπουργού για κατάργηση του ασύλου. Το κλίμα αποφορτίζεται με διευκρινιστική δήλωση Μαλέλη: Δεν εννοούσε τα πανεπιστήμια αλλά τα μεσημεριανάδικα.

ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ Καθώς προχωρεί η σεζόν, η οικονομική κρίση βαθαίνει και τα κανάλια προβαίνουν σε δραματικές περικοπές. Απολύεται η Τατιάνα Στεφανίδου, απολύεται η Χριστίνα Λαμπίρη, απολύεται η Πόπη Τσαπανίδου, απολύεται η Κατερίνα Καραβάτου, απολύεται η Μαρία Μπακοδήμου. Η Ελένη Μενεγάκη αποφασίζει να εμπιστευθεί τη σίγουρη οδό της εγκυμοσύνης.

ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ Με το που πλησιάζουν τα Χριστούγεννα αλλάζει εντυπωσιακά το τοπίο της επικοινωνίας. Εκρηξη των διαφημιστικών εσόδων σε εφημερίδες και περιοδικά, παχυλές αυξήσεις μισθών των δημοσιογράφων, κυκλοφορίες, ακροαματικότητες και θεαματικότητες στα ύψη. Παραμονή Πρωτοχρονιάς, ωστόσο, αποκαλύπτεται ότι όλα ήταν ένα τέχνασμα του Γιούρι Γκέλερ...

ΧΡΟΝΙΑ ΣΑΣ ΠΟΛΛΑ ΚΑΙ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΚΑΙ ΟΛΕΣ!
Από τη στήλη "Mέσα και media" του Χρήστου Ξανθάκη

Δεν υπάρχουν σχόλια: