3.12.09

Α-ού-α...


Του Δημήτρη Μητρόπουλου
Η ΠΡΩΤΙΑ στη Β΄ Αθηνών δεν φέρνει την ευτυχία.
ΤΟ 2000, φρέσκος στην πολιτική, ο Πάνος Παναγιωτόπουλος βγήκε πρώτος και με την πρώτη στη μεγαλύτερη περιφέρεια της χώρας. Αστέρας της τηλεδημοσιογραφίας και- για ένα διάστημα - δικηγόρος, περίμενε ότι ο Κώστας Καραμανλής θα τον αξιοποιούσε. Είχε όμως υπολογίσει χωρίς τον Θόδωρο Ρουσόπουλο που βρήκε σύντομα μπροστά του. Υπουργός Κοινωνικής Απασχόλησης από το 2004 ώς το 2006, ο Πάνος έμεινε χωρίς χαρτοφυλάκιο στον πρώτο ανασχηματισμό και παρέμεινε «άουτ» ώς τις εκλογές του 2009. Μόνη του...

παρηγοριά ο ρόλος του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου.

ΤΟ 2004, αλλά και το 2007, πρώτος της Ν.Δ. στη Β΄ ήταν ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Ούτε αυτός ευτύχησε, καθώς δεν μπήκε στην κυβέρνηση- έστω ως υφυπουργός- ούτε στη μια ούτε στην άλλη περίπτωση. Τα ίδια και το 2009, όταν πρώτευσε στη Β΄ Αθηνών ο Άρης Σπηλιωτόπουλος, που πήγε με την Ντόρα. Ενώ περίμενε ακόμη το ραντεβού με τον Αντώνη Σαμαρά, αναλάμβανε νέος εκπρόσωπος Τύπου της Ρηγίλλης ο, κατά Καραμανλή, «Πανάρας».

ΣΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ του Παναγιωτόπουλου ο Σαμαράς επιλέγει λαϊκή Δεξιά και επιβραβεύει το πρώτο επώνυμο στέλεχος που επέλεξε να πάει μαζί του στην κούρσα προς την 29η Νοεμβρίου. Όταν ο Πάνος διάλεξε στρατόπεδο, ο Αντώνης δεν ήταν φαβορί. Φαίνεται πως η παρουσία του έπαιξε ρόλο- ως επισκέπτης του Ελληνικού Αρκαδίας- στο να πάει με τον Σαμαρά και ο Αβραμόπουλος.

ΩΣΤΟΣΟ, Η πολιτική δεν γίνεται με εκπληρώσεις υποσχέσεων. Ο Παναγιωτόπουλος έχει εμπειρία στο προσκήνιο και γνώση παρασκηνίου στα ΜΜΕ. Ως πρώην επαγγελματίας, είναι επίσης άνετος- μέχρι του σημείου να είναι αδίστακτος- στο πλατό. Εκεί παίζεται το παιχνίδι, αφού ζούμε σε τηλεδημοκρατία. Το πρόβλημα με τον Πάνο είναι πως είναι υπερβολικά τηλεοπτικός. Όπερ σημαίνει πως θα έχουμε αντιπολίτευση «α-ού-α».

ΕΙΝΑΙ ΛΟΓΙΚΟ. Ύστερα από μια ήττα και μια ταραχώδη εσωκομματική προεκλογική περίοδο, η Ν.Δ. είναι σε φάση απο-συγκρότησης. Αν έχεις χάσει με δέκα μονάδες, δεν έχεις πέρασμα στην κοινωνία. Άρα, έχεις πρωτίστως ανάγκη να συσπειρώσεις τη βάση σου, οπότε βάζεις μπροστά έναν αμετανόητο εκπρόσωπό της.

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ: Ο μεν Σαμαράς ξέρει πως θα αργήσει να διεκδικήσει με αξιώσεις την εξουσία. Ο δε Πάνος άργησε μεν, αλλά έφθασε εκεί που ήθελε.
ΑΓΙΟΓΡΑΦΙΕΣ από τα ΝΕΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: